Nyitókép forrása: markiza.sk

 

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt a népszámlálás elhalasztását javasolja az Összefogás Mozgalom (MKÖ). A Facebookon közzétett közleményük szerint úgy vélik, hogy ” felelőtlenség lenne az eredetileg tervezett időpontban, már másfél hónap múlva megtartani a népszámlálást”.

 

A népszámlálást február 15. és március 31. közé tervezi az állam. Kérdés, hogy erre a határidőre enyhül-e annyit a koronavírus-járvány, hogy meg lehessen tartani a lakosság összeírását.

 

„Az ívek kitöltése online zajlik, ám ne feledjük, sokaknak nem olyan egyértelmű a digitális nyomtatvány kitöltése. Elsősorban az idősebb korosztálynak lesz szüksége segítségre.”

 

érvel a mozgalom, amely szerint:

  hirdetes_300x300   

 

„Mivel egy-egy asszisztensnek rövid időn belül több tucat háztartást kell felkeresnie, a kérdezőbiztosok egyenlőek lennének a Covid-szuperterjesztőkkel, ráadásul pont a legnagyobb kockázatú csoportokban.”

 

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a tíz évvel ezelőtti cenzus során jóval aktívabb kampány mellett is 7 százaléknyian voltak, akik nem vallották meg nemzetizésüket, és 11 százaléknyian, akik nem jelölték meg vallási hovatartozásukat.

 

„Jelentős a veszély, hogy most a Covid-19 miatt még hézagosabb adatsorokat kapnánk, így a sok tízmillióból készülő népszámlálás eredményeinek egy része használhatatlan lenne.”

 

közölte a mozgalom.

 

??A Covid-helyzet miatt felelőtlenség lenne az eredetileg tervezett időpontban, már másfél hónap múlva megtartani a…

Közzétette: Összefogás – 2021. január 5., kedd

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!