Nyitókép: TASR

 

Juraj Šeliga (Za ľudí) a parlament alelnöke örülne annak, ha Igor Matovič körül nagyobb menedzseri csapat dolgozna, akik segítenék a kormányfőt a járványkezelésben.

 

A TASR-nek adott interjújában kihangsúlyozta, hogy a koalíció működik. Véleménye szerint a koalíció legnagyobb sikere a múlt évben az volt, hogy a válságkezelési törvényeket jobban tudta menedzselni, mint kommunikálni. Šeliga a legnagyobb sikernek a főügyészválasztás módosítását és az igazságügyi reform elfogadását tartja.

 

 hirdetes_400x285  

„Nagyon örülnék neki, ha kormányfő körül nagyobb csapat dolgozna, mert óriási nyomás nehezedik rá. Annak is nagyon örülnék, ha a kormányfő kevesebbet használná a közösségi oldalakat. De nem csak feketén és fehéren látom a világot. Mivel az egyszerű emberekkel ellentétben lehetőségem van arra, hogy bepillantást nyerjek néhány folyamatba, ezért tudom, hogy Matovič nem egy démon, akinek Szlovákia tönkretétele a célja. Ezt a képet egyes emberek alakítják ki róla“

 

– mondta Šeliga.

 

Elmondása szerint vannak olyan dolgok, amit Matovič jól csinál, de vannak olyanok is, amelyeknek Šeliga másképpen képzelné el a megoldását.

 

Šeliga úgy gondolja, hogy Zuzana Čaputová államfő másképpen is elmondhatta volna – például egy személyes találkozó keretén belül – azt, hogy a kormányfőnek másvalakit kellene megbíznia a járványhelyzet menedzselésével.

 

„Ha az ember csődöt mond, akkor azt meg kell neki mondani, nem szabad tőle félni. De úgy gondolom, hogy a probléma megnevezésének is van egyfajta kultúrája“

 

– tette hozzá Šeliga.

 

Ha valaki csődöt mondott a funkciójában, azt le kell cserélni

 

A Za ľudí politikusa szerint a koalíció működik.

 

„Összetartóbb és sokkal jobba együttműködik, mint ahogyan az kívülről látszik“

 

– konstatálta.

 

A kormányrekonstrukcióval kapcsolatos kérdésre azt válaszolta, a kormányfőn és a vezetőkön múlik, hogy kinek szavaznak bizalmat. Ha valaki csődöt mondott a funkciójában, azt le kell cserélni.

 

„Senki sem helyettesíthetetlen. Ha nem tudjuk jól végezni a munkánkat, akkor át kell engednünk a helyünket olyasvalakinek, aki jobban ért hozzá“

 

– hangsúlyozta.

 

Šeliga szerint a koalíció kommunikációja sok esetben problémát jelent. Ennek javítása az új év kihívásai közé tartozhatna.

 

 „Biztosan a nyilvánosság is felfedezte azokat a pillanatokat, amikor a koalíció nem kommunikált világosan, egyértelműen, így az embereknek nem volt világos, hogy mi történik, és milyen tervünk van a probléma megoldására. Ez a koalíció gyengesége, ami javulási tendenciát mutat. Amennyiben a koalíciónak fogadalmat kellene tennie az új évre, akkor az egyértelműbb kommunikáció lehetne az”

 

– zárta le Šeliga.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.