Nyitókép: aktuality.sk

 

Frissítve: 16.33 Jaroslav Haščákot, a Penta egyik tulajdonosát, Szlovákia egyik leggazdagabb emberét a a Legfelsőbb Bíróság szenátusa zárt ülésén ma szabadon engedte, tájékoztatott a DenníkN és az aktuality.sk.

 

A szenátus megszüntette a Speciális Büntetőbíróság december 4-i határozatát a vizsgálati fogság elrendeléséről.  A szenátus tagjai szerint nincs ok a vádlottakat vizsgálati fogságban tartani.

 

A döntés értelmében Jaroslav Haščák és Dana Arpášová így elhagyhatja a fogságot. A döntés nem jelenti Haščák felmentését, az ellene felhozott vádak továbbra is érvényesek. A vád ellenük, hogy üzleteltek a Gorilla hanganyaggal, mely Szlovákia újkori történetének legnagyobb korrupciós botránya.

 hirdetes_400x285  

 

A mai döntés értelmében annyi változott, hogy vádlottként már nem kell vizsgálatai fogságban ülnie.

 

Frissítve:

 

Az ügyre jó rálátással rendelkező Mareg Vagovič, Szlovákia egyik legjobb oknyomozó újságírója szerint a döntés nem jó hír, de még nincs ok a pánikra. A legfontosabb szerinte, hogy siker-e bebizonyítani, hogy valóban üzleteltek a Gorilla hanganyagával. Az ezzel kapcsolatos bírósági döntés után lehet majd végső következtetéseket levonni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.