Nyitókép: Shutterstock

 

Újonnan már azok személyek is jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra, akik közvetlenül vagy közvetve segítenek a betegellátásban. Az egészségügyi minisztérium és az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) bővíti a rendelkezésre álló időpontokat és azoknak a személyeknek a körét is, akik regisztrálhatnak az oltásra – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

Az oltásra való regisztráció során továbbra is elsőbbséget élveznek azok az egészségügyi dolgozók, akik koronavírus-fertőzötteket gyógyítanak, vagy ilyen páciensekről gondoskodnak. Újonnan már azok az egészségügyi képzésekben részt vevő diákok is beoltathatják magukat, akik a tanulmányaik során páciensekkel kerülnek kapcsolatba, továbbá a kórházakban dolgozó takarítók is.

 

 hirdetes_400x285  

Rajtuk kívül a szociális intézetek és szociális otthonok dolgozói, a szociális terepmunkások, a mobil mintavételi helyek, valamint a mentőszolgálatok alkalmazottai is regisztrálhatnak az oltásra. A regisztrációhoz szükséges nyomtatvány elérhető itt.

 

Az érdeklődők kiválaszthatják az időpontot és a hat oltóközpont közül az egyiket. Péntektől (január 8.) a pozsonyi, nyitrai, besztercebányai és kassai kórház mellett további oltóközpontok is elérhetők lesznek.

 

Januárban fokozatosan 208 ezer adag Comirnaty (Pfizer/BioNTech) vakcina érkezik Szlovákiába, és valószínűleg megérkezik az első 11 ezer oltóanyag a Modernától is. A Moderna első adag szállítmányát január 11-re várják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!