Nyitókép: pravda.sk

 

Nyitrán 37 mintavételi helyszínen kezdték meg a tömeges koronavírus-tesztelést pénteken, mely szombaton és vasárnap is folytatódik. A 15 órakor nyitó mintavételi helyek előtt már 14 órakor sorok alakultak ki.

 

Marek Hattas polgármester szerint komolyabb fennakadások nélkül kezdték meg a tesztelést, a város megfelelő mennyiségű teszttel és tanúsítvánnyal rendelkezik. A védelmi minisztérium 150 hivatásos katonát bocsájtott a város rendelkezésére, közülük 30-an egészségügyi képesítéssel rendelkeznek.

 

A hírek szerint a tesztelésre felkészült a Nyitrai járás 60 községe is. A járásban – a városon kívül – 70 mintavételi hely állt fel, további 9 Verebélyen. a kisebb települések közös mintavételi pontot állítottak fel. A községekben csak szombaton és vasárnap kerül sor a tesztelésre.

 

 hirdetes_810x300  

Pénteken Igor Matovič kormányfő is Nyitrára látogatott, ahol a Jaguar Land Roverben tekintette meg az önkéntes tesztelést. A gyárban mintegy 5000 alkalmazottat és beszállítót terveznek letesztelni, Miroslava Remenárová szóvivő szerint az első napon rendkívül alacsony volt a pozitív esetek száma.

 

A kormányfő a gyárigazgatóval tartott közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a tesztelés megóvja a termelést a gyárakban, valamint megdícsérte a Jaguart azért, ahogy az önkéntes tesztelést megszervezte. „Az a vállalat és az állam közti szimbiózis példája” – fogalmazott Matovič.

 

Russell Leslie, a Jaguar igazgatója kifejtette, hogy már az ünnepek előtt eldöntötték, hogy tesztelni fognak, mivel ezt tartják a helyesnek, egyúttal kifejtette, hogy a gyár kész folytatni az alkalmazottak tesztelését, azonban az állam és az önkormányzat támogatására is szükségük van hozzá.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!