Nyitókép: TASR

 

Az a módszer, ahogyan megvalósult Dominika Cibulková volt teniszező oltása, az oltóközpont felesleges hibázásának tekinthető – írta a közösségi oldalán Igor Matovič kormányfő, aki azonnali hatállyal az óvintézkedések szigorítását fogja kérni annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljék az ehhez hasonló hibákat. Matovič egyúttal megkérdőjelezhetetlen várólistákat fog kérni az egészségügyi tárcától.

 

A kormányfő állítása szerint a lehető legtöbb embert meg kell győzni arról, hogy oltassák be magukat COVID-19 ellen. Matovič szerint Cibulková tökéletes lett volna erre a kampányra, de sajnos nem így sikerült.

 

 hirdetes_300x300  

A kormányfő üdvözölne egy olyan kampányt, melynek során ismert emberek a saját példájukon keresztül ösztönöznék az embereket a védőoltás beadatására.

 

Soron kívül, jogtalanul kapott oltást a népszerű, korábbi szlovák teniszezőnő

 

„Nem lenne problémám azzal, ha a napi több ezer beoltott mellett a várólista szerint három-négy ismert személyt is beoltanának azzal a céllal, hogy a kételkedők között is népszerűsítsék az oltást”

 

– írta Matovič, majd hozzátette: titokban csinálni nem igazságos, nyilvánosan végrehajtva viszont egy jó ügy támogatása lehetett volna.

 

Dominika Cibulková teniszezőnőt protekciósan oltották be a Kramáre kórházban a koronavírus elleni vakcinával, miután az oltóközpont egyik alkalmazottja megalapozatlanul beírta az oltásra várók hivatalos jegyzékébe. Miután az ügy futótűzként kezdett el terjedni a médiában, Cibulková azt mondta, ha tudta volna, hogy súlyos hibát követ el és nem csak egy szabad helyet tölt meg a várólistán, akkor nem oltatta volna be magát a vakcinával.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!