Nyitókép: reprofoto (Fb-live, Nitra live)

 

Frissítve: 20.45 Nyitrán befejeződött a járás lakosságának közösségi tesztelése a koronavírusra. Az első adatokról a város polgármestere, Marek Hattas, valamint Igor Matovič kormányfő és a járási elöljáró adott tájékoztatást.

 

Hattas elmondta, hogy a részvételi arány hozzávetőlegesen a novemberi szinten volt. Különbség azonban, hogy a Covid-19 előfordulási gyakorisága a lakosság körében novemberhez képest a négyszeresére emelkedett.

 

Előzetes adatok csak Nyitráról:

 

 hirdetes_400x285  
Péntek: 10.589 letesztelt személy || 296 pozitív eset
Szombat: 14.551 letesztelt személy || 339 pozitív eset
Összesen: 25.140 letesztelt személy || 635 pozitív eset
A pozitivitás mértéke: 2.53 %

 

Vasárnap déli 12.00 óráig a járás lakosságának 78 százaléka élt a tesztelés lehetőségével, közülük mintegy 2000 személy eredménye volt pozitív.
Frissítve: 20.16-kor Hattas közzétette a friss adatokat is (csak Nyitra városára). Bővebb és teljes adatokat hétfő reggelre ígért:

 

Prvé kolo testovania je za nami. Dáta za mesto Nitra:
43.716 otestovaných || 932 pozitívnych || 2.13% pozitivita
Veľká…

Közzétette: Marek Hattas – primátor Nitry – 2021. január 10., vasárnap

 

Hattas elmondta, hogy fennakadások nélkül zajlott a közösségi tesztelés. Sikerült letesztelni mindenkit, aki igényt tartott rá. A város területén 37, az egész járásban összesen 60 mintavételi pont volt felállítva.

 

„A katonaság, a rendőrség, a tűzoltóság, a kormány támogatása, a városi hivatal és a járás területén levő egészségügyi intézmények nélkül nem sikerült volna lebonyolítanunk a tesztelést”
– mondta Hattas.

 

A járási hivatal vezetője köszönetet mondott Igor Matovič kormányfőnek a segítségért. Az érsekújvári kórház alkalmazottai is említést érdemelnek, akik szintén nagy segítséget nyújtottak a tesztelés során.

 

A várakozási idő hullámzó volt, két óra és várakozási idő nélkül

 

„Heroikus teljesítmény volt az egyes községek részéről, akik három nap alatt megszervezték a tesztelést. Komoly probléma nélkül zajlott. Az emberek felelősségteljes hozzáállást mutattak. Segített, hogy látták, hogy autoritásaik, saját polgármestereik is felelősséggel álltak a teszteléshez”

 

– mondta a sajtótájékoztatón Igor Matovič.

 

A kormányfő jelezte, hogy a hétfői kormányülésen elveszik Richard Sulík hatáskörét az antigéntesztek beszerzését illetően, hogy biztosítani tudják a megfelelő mennyiséget az országban.

 

A járásban az elkövetkező két hétvégén még további két körben teszteli le a teljes lakosságot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!