Nyitókép: TASR

 

Martin Chren, Pozsony-Főrév (Ružinov) polgármesterének tájékoztatása szerint ezen is héten folytatódik az antigéntesztelés a helyi hivatalban (Miestny úrad, Mierová) és a főrévi kultúrházban (DK Ružinov). Mától azonban mindkét mintavételi pont áttért az állami online regisztrációs rendszerre, ami azt jelenti, hogy az ingyenes tesztelésre előre regisztrálni kell.

 

Mivel a két mintavételi pontot csak tegnap este iktatták be a rendszerbe, ezért ma még előre foglalt időpont nélkül is lehet antigéntesztet végeztetni, azonban holnaptól erre már nem lesz lehetőség. Mindez azt jelenti, hogy akinek antigéntesztre van szüksége, az az állami rendszeren keresztül regisztrálhat, ahol kiválaszthatja az tesztelés helyszínét és időpontját.

 

 hirdetes_810x300  

 

Hamarosan az összes szlovákiai mintavételi helynek át kell térnie az előjegyzéses tesztelésre. Az online regisztráció előnye, hogy megszűnnek a mintavételi pontok előtt kígyózó hosszú sorok, hiszen a tesztelésre regisztráló személy pontos időpontra érkezik a teszthelyre. Az online regisztráció hátránya viszont az, hogy az adott mintavételi hely egy nap kevesebb tesztet tud elvégezni, miközben a helyek nagyon gyorsan fogynak.

 

A Körkép.sk előrelátóan már napokkal ezelőtt az online regisztrációt javasolta az olvasóinak. Munkatársunk saját magán tesztelte le a folyamatot, és számolt be róla olvasóinknak.

 

Így teszteltetheted le magad várakozás nélkül és ingyen antigéntesztre

Somorján a Duna utca 1856/2 szám alatt (a birkózócsarnok földszintjén) a Rescue – BH Kft. álta üzemeltetett mintavételi ponton szintén előzetes regisztrációhoz kötött COVID-tesztelés működik. Ez azt jelenti, hogy a tesztelésre az itt elérhető elektronikus formanyomtatvány kitöltésével jelentkezhetünk, majd a rendszer SMS-ben küld értesítést arról, hogy mikor jelenjünk meg a tesztelésen.

 

A somorjai (Duna utca 1856/2) teszthely. Fotó: samorin.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!