Nyitókép forrása: ndsas.sk/illusztráció

 

A 2020-as választások előtt Érsek Árpád most-hidas közlekedési miniszter egyik utolsó döntéseként aláírta alá a Krivány-Vámosfalva közötti 9,1 kilométer hosszú autópálya szakasz megépítéséről szóló szerződést. Az Árért Értéket munkacsoport azóta is igyekezett megakadályozni az építés elindítását a jelenlegi feltételek mellett – derül ki a Hospodárske noviny cikkéből.

 

Elsősorban azért, mert igencsak drágának találták a kivitelezést. A 9,1 kilométernyi szakaszt 232 millió euróért építené meg a Doprastav, a Strabag és az Eurovia konzorciuma. Az elemzők szerint ennél jóval olcsóbban is meg lehetne oldani a dolgot. Az óév végén már úgy tűnt, hogy sikerül leállítaniuk a projektet, Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter azonban visszakozott.

 

Doležal előhúzta azt a rendkívül gyakran hangoztatott érvet, amit a drága autópálya-projektek magyarázataként pártállástól függetlenül mindenki hangoztat: a legdrágább autópálya az, ami meg sem épül.

 

 hirdetes_810x300  

Így hát az építkezéshez szükséges eszközök már február 1-jével megérkeznek a helyszínre.

 

Nehéz azonban elmenni amellett a tény mellett, hogy egy kilométer ezen az autópályaszakaszon 26 millió euróba kerül. Ami sokkal érdekesebb

 

hogy a Doležal által elkaszált szoroskői szakasz kilométere Rozsnyónál csak 17 millióba került kilométerenként.

 

Az állami agytröszt elemzői közben azt állítják, hogy ők még igen nagylelkű kifizetések mellett is „alig” 23 milliót tudtak költségként kiszámolni egy kilométerre. Azt hangoztatják, hogy az alagutat tartalmazó szakaszok is olcsóbban kivitelezhetők 26 milliónál.

 

Ráadásul a szakasz nem ér el Losoncig, hogy ténylegesen összekösse Zólyommal.

 

Az érintett útszakasz megfelelőjeként működő közúton ma 9 000 autó halad át naponta. Ez feleannyi, mint Vágsellye esetében, ahol szintén már jó ideje várnak az elkerülőre.

 

Az NDS megszüntette az R2-es Rozsnyó-Szádalmás szakaszának közbeszerzését

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.