Nyitókép: MKP

 

A pályázati határidők kitolását kéri a kulturális és környezetvédelmi minisztériumtól polgármesterek kezdeményezésére az MKP és a Most-Híd. Úgy látják, a Covid alatt lehetetlen a januári és februári pályázati határidőket tartani. A pártok szerint a községek nem lehetnek a szükségállapot újabb kárvallottjai.

 

MKP – Most-Híd: A lockdown miatt ki kell tolni a határidőket, hogy a falvaknak legyen esélyük pályázni

 

A kezdeményezést jegyző Horváth Zoltán és Zupko Tamás úgy látják, Lockdown alatt a műemlékek és középületek felújítását célzó pályázatokat nem lehet sikeresen előkészíteni. Jelen helyzetben pedig ezek a támogatások a község esetében létfontosságúak lehetnek.

 hirdetes_300x300  

 

A kulturális és a környezetvédelmu miniszterhez eljuttatott levélben a  Galántai és a Dunaszerdahelyi járás polgármesterei arra kérik a minisztereket, hogy hosszabbítsák meg a kulturális minisztérium által kiírt “Újítsd fel a házad,” illetve a Környezetvédelmi Alap által meghirdetett  “Középületek energiahatékonyságának növelése és szigetelése” projektek benyújtási határidejét.

 

“Minden támogatásnak akkor van értelme, ha minél több címzetthez eljut. Lehetőséget kell adni az önkormányzatoknak, hogy olyan pályázatokat készítsenek elő, amelyek ezekben a nehéz időkben is a települések fejlődését segítik,”

 

– fogalmazott Forró Krisztián, az MKP elnöke.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!