Nyitókép: TASR

 

Több szlovákiai sportoló is szerepel azok között a személyek között, akiket elsőbbséget élvezve oltottak be – számolt be róla hétfő esti cikkében a SME.

 

A beoltott személyek között aktív, olimpiára készülő sportolók vannak. A pozsonyi Szent Mihály Kórházban múlt héten a szlovákiai kajak négyes tagjai is megkapták a koronavírus elleni oltást.

 

 hirdetes_300x300  

„A soron kívüli oltást a belügyminisztérium biztosította számunkra, mivel mi a Rendőrségi Sportcentrum tagjai vagyunk. Jövő héten összpontosításra szeretnénk utazni Kaliforniába, ami a tokiói nyári olimpiát illetően kulcsfontosságú számunkra. Sok problémát okozott volna, ha nem oltattuk volna be magunkat, mi pedig nem szerettük volna kockára tenni azt, hogy elutasítanak bennünket“

 

– mondta Erik Vlček kajakos a SME-nek.

 

A médiában vasárnap robbant a bomba, amikor kiderült, hogy Dominika Cibulková egykori teniszezőnőt soron kívül oltották be a pozsonyi Kramáre kórházban, holott az első fázisban csak az egészségügyi dolgozók, a kritikus infrastruktúra alkalmazottai, valamint az élvonalban dolgozók jogosultak az oltásra.

 

Soron kívül, jogtalanul kapott oltást a népszerű, korábbi szlovák teniszezőnő

 

„Tudom, hogy ez egy nagyon érzékeny téma, hiszen sok embernek, akik szeretnék magukat beoltatni, várniuk kell. Én úgy tekintek erre, hogy a belügyminisztérium sok pénzt és energiát fektetett belénk, ezért eredményt vár tőlünk. A vakcina pedig növeli az esélyünket a győzelemre. Ha most valamelyikünk egy hónapra kiesne a felkészülésből, az nagy bonyodalmakat okozna számunkra“

 

– tette hozzá Vlček.

 

A SME tájékoztatása szerint nem tudni, hogy eddig mennyi sportolót oltottak be a koronavírus elleni vakcinával, ugyanis Juraj Minčík, a Rendőrségi Sportcentrum igazgatója nem vette fel a telefont, és az SMS-ekre sem reagált. A témával kapcsolatban pedig a pozsonyi Szent Mihály Kórház igazgatója sem akart nyilatkozni.

 

A Szlovák Olimpiai és Sportbizottság képviselői december 22-én azzal a kéréssel fordultak az egészségügyi minisztériumhoz, hogy lenne-e lehetőség az olimpiai játékokra készülő sportolók első hullámban történő beoltására. A bizottság szerint ezt az oltást népszerűsítő kampányra is fel lehetne használni, hiszen még sokan nem döntöttek az oltás beadatása mellett. A bizottság igazgatója szerint egyelőre nem kaptak választ a tárcától.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!