Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A koronavírus elleni országos tesztelés tervezett időpontja január utolsó előtti hétvégéje, a szervezésért és a megvalósításáért az egyes járásokban pedig a járási hivatalok felelnek majd. Ebben a keretben állapodtak meg az érintettek hétfői találkozójukon, miután a hétfői rendkívüli kormányülést követően Igor Matovič kormányfő bejelentette, hogy országos tesztelések következnek.

 

„A részleteket természetesen még pontosítani kell. Az önkormányzatok jóval nagyobb szerepet kapnak, de a tervezés, lebonyolítás, kapacitás elosztás és koordináció feladatának elsősorban a járási hivatalokra kell hárulnia a polgári védelem válságkezelő rendelkezései keretében. Pozsony és Kassa esetében a városi önkormányzati hivataloké a felelősség”

 

idézte a TASR hírügnökség Lukáš Beňackýt, a pozsonyi Lamač városrész polgármesterét, aki egyúttal a Szlovákiai Falvak és Városok Szövetségét is képviselte a Központi Válságstábbal folytatott találkozón.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič kormányfő hétfő esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy országos tesztelésekre kerül sor minden járásban addig, amíg nem sikerül 0,5 százalékra csökkenteni az hétnapos incidenciaszintet járásonként – vagyis egészen a kívánt szintig ismétlődni fognak a tesztelések.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.