Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Igor Matovič kormányfő felszólította Marek Krajčí egészségügyi miniszter, hogy szerdára dolgozzon ki egy olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi, hogy 10 ezer eurós bírságot szabhassanak ki minden olyan egészségügyi intézményre, amely jogtalanul előnyben részesít valakit az oltások beadásánál. A bírság minden egyes szabálysértésre kiróható, tehát esetenként 10 ezer euró a büntetés.

 

„Ha valaki azt hiszi, hogy bizniszt csinálhat a protekciós alapú oltásból, akkor nagyot téved”

 

írta a Facebookon Matovič. Az elmúlt két napban kiderült, hogy több szlovákiai sportoló is soron kívül kapott oltást. A Kramáren a volt teniszező Dominika Cibulková és férje kapott vakcinát, a pozsonyi Szent Mihály Kórházban pedig a szlovákiai kajaknégyes tagjai. Mindkét eset nagy felháborodást keltett, mert egyelőre nincs elég vakcina, az országok egymásra licitálnak, hogy minél hamarabb megkapják a megfelelő mennyiségt. A sportokolók tehát másoktól vették el az oltás lehetőségét.

 

A kormány által elfogadott oltási terv szerint az első vakcinázási fázisban az egészségügyi dolgozókat, a szociális otthonok dolgozóit oltják be. Az említett sportolóknak tavaszig kellett volna várniuk.

 hirdetes_400x285  

 

✅ Ak si niekto myslí, že si urobí biznis z protekčného očkovania svojich známych, tak je na veľkom omyle. Požiadal som…

Közzétette: Igor Matovic – 2021. január 12., kedd

 

Cibulková nem az egyedüli. Több olimpiai bajnok sportolót is beoltottak COVID-19 ellen

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!