Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Az SaS nem látja értelmét egy egész országra kiterjedő tesztelés megszervezésének, Richard Sulík gazdasági miniszter pártja szerint ez az emberi és anyagi erőforrásokkal való pazarlás lenne.

 

Sulík szerint a hétfői kormányülésen nem született konkrét megállapodás az országos tesztelésről. Azt is hozzátette azonban, hogy az SaS egyetért a legfertőzöttebb járások tömeges tesztelésével.

 

„Először is azt kel elmondanunk, hogy a kormány tegnapi ülésén semmilyen konkrétumról nem egyeztünk meg. Előzetesen egyetértünk azzal, hogy a tömeges teszteléseket a legközelebbi hétvégén el kell indítani a legérintettebb járásokban, ahogyan azt javasoltuk novemberben a mi Egészségügyi Szemafor javaslatunkban. Az egész országra kiterjedő tesztelésnek nem látjuk értelmét, épp ellenkezőleg, ezt az emberi, szervezési és anyagi forrásaink pazarlásának tartjuk”

 

nyilatkozta Sulík a TASR hírügynökségnek.

 hirdetes_300x300  

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy jelenleg több járványmutatót is figyelemmel követő, hivatalos járványszemafor az ország minden járását a legsúlyosabb, hetes kategóriába sorolja be. Lehet, hogy Sulíkék novemberben csak a legérintettebb járások tesztelését javasolták volna, de akkor még 800 körül járt a halálos áldozatok száma (most 3102), 40 ezer körül volt az aktív esetek száma (most közel 55 ezer), és nem volt fokozottan fertőzőképes dél-angliai vírusmutáció sem.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.