Ágnes
  • HUF: 357.20
  • USD: 1.21
  • 5 °C
  • 12 °C
Belföld

Váltóügy: a Legfelsőbb Bíróság 19 év börtönbüntetésre ítélte Kočnert és Ruskot

Az ítélet ellen nem fellebbezhetnek.

Nyitókép: Topky.sk

 

A Legfelsőbb Bíróság bűnösnek találta Marian Kočnert és Pavol Ruskot a Markíza-váltók ügyében. A több millió eurós váltóhamisítás miatt mindkettejükre 19 évnyi börtönbüntetés vár, az ítélet ellen pedig nem fellebbezhetnek.

 

A Legfelsőbb Bíróság ezzel megerősítette a Specializált Büntetőbíróság döntését, melynek értelmében Kočnert és Ruskot is 19 év börtönbüntetésre ítélték, Kočnerre pedig tízezer eurós pénzbírságot is kiróttak.

 

Ján Šanta ügyész, aki élete eddigi legnagyobb sikeres büntetőjogi ügyének nevezte a mai ítélethirdetést, elmondta, hogy a két elítélt leghamarább a büntetési idő kétharmadának leülése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Ez azt jelenti, hogy legkorábban 15 év után, amikor már mindketten 70 évesek lesznek.

 

Ján Šanta ügyész az ítélet kihirdetése után. Kép: reprofoto (Fb-live, DenníkN)

 

A döntés szerint a Legfelsőbb Bíróság annak a szakértői véleménynek hitt, amely szerint a váltókon szereplő aláírások a közelmúltban készültek, és nem hasonlítanak azokra az aláírásokra, amelyeket a páros a váltó állítólagos aláírásakor használt.

 

Legkorábban csak akkor szabadulhatnak, ha a büntetésük háromnegyedét letöltötték (ebbe a vizsgálati fogság ideje is beleszámítódik). Ez azt jelenti, hogy Kočner legkorábban 2032-ben, 69 évesen szabadulhat.

 

A vád szerint Marian Kočner és Pavol Rusko, miután megegyeztek Štefan Á. vádlottal, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be a fizetési meghagyásokhoz, amivel 69 millió euróhoz jutottak volna.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket