Nyitókép: Topky.sk

 

A Legfelsőbb Bíróság bűnösnek találta Marian Kočnert és Pavol Ruskot a Markíza-váltók ügyében. A több millió eurós váltóhamisítás miatt mindkettejükre 19 évnyi börtönbüntetés vár, az ítélet ellen pedig nem fellebbezhetnek.

 

A Legfelsőbb Bíróság ezzel megerősítette a Specializált Büntetőbíróság döntését, melynek értelmében Kočnert és Ruskot is 19 év börtönbüntetésre ítélték, Kočnerre pedig tízezer eurós pénzbírságot is kiróttak.

 

 hirdetes_300x300  

Ján Šanta ügyész, aki élete eddigi legnagyobb sikeres büntetőjogi ügyének nevezte a mai ítélethirdetést, elmondta, hogy a két elítélt leghamarább a büntetési idő kétharmadának leülése után kerülhet feltételesen szabadlábra. Ez azt jelenti, hogy legkorábban 15 év után, amikor már mindketten 70 évesek lesznek.

 

Ján Šanta ügyész az ítélet kihirdetése után. Kép: reprofoto (Fb-live, DenníkN)

 

A döntés szerint a Legfelsőbb Bíróság annak a szakértői véleménynek hitt, amely szerint a váltókon szereplő aláírások a közelmúltban készültek, és nem hasonlítanak azokra az aláírásokra, amelyeket a páros a váltó állítólagos aláírásakor használt.

 

Legkorábban csak akkor szabadulhatnak, ha a büntetésük háromnegyedét letöltötték (ebbe a vizsgálati fogság ideje is beleszámítódik). Ez azt jelenti, hogy Kočner legkorábban 2032-ben, 69 évesen szabadulhat.

 

A vád szerint Marian Kočner és Pavol Rusko, miután megegyeztek Štefan Á. vádlottal, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be a fizetési meghagyásokhoz, amivel 69 millió euróhoz jutottak volna.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.