Zsolt
  • HUF: 357.46
  • USD: 1.19
  • 7 °C
  • 20 °C
Belföld

Matovič szerint félrevezető a vakcinázást megoldásként hirdetni akkor, amikor nincs elég oltóanyag

Sulík mást mondott a kormányülésen, és mást később a médiában

Nyitókép: reprofoto (teraz.sk)

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter sajátos módon értelmezi az igazságot, jelentette ki a szerdai kormányülés előtt a kormányfő.

 

Igor Matovič megerősítette Jaroslav Naď védelmi miniszter szavait, miszerint Sulík a hétfői kormányülésen még támogatta az országos tesztelést. Mediálisan azonban később ezzel ellentétesen nyilatkozott.

 

A kormányfő egyúttal kritizálta azokat a szakértőket is, akik szerint nem a tesztelés, hanem a vakcina jelenti a megoldást. Matovič szerint ez ilyen formában nem felel meg a valóságnak. Azt mindannyian tudjuk, hogy vakcinából még hosszú hónapokig nem lesz elegendő az egész ország számára, intézkedésekre azonban addig is szükség van a járvány megfékezése érdekében.

 

Igor Matovič elmondta, hogy az egész ország egy nagy tűzfészek, és az élbolyban vagyunk a halálozási ráta tekintetében. Szerinte most mindenkinek össze kellene fognia a kormány kritizálása helyett.

 

“Ha valaki azt mondja, hogy Szlovákiának masszív vakcinázásra, nem pedig masszív tesztelésre van szüksége, az számomra buta. Hiszen jól tudjuk, hogy alig a lakosság néhány százaléka számára van elég oltóanyag az országban“

 

– jelentette ki a kormányfő, aki szerint egyesek a halottak sírjain táncolnak, ha nem létező, fiktív megoldást terjesztenek.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket