Nyitókép forrása: pravda.sk

 

A parlament csütörtök este elfogadta a kormány második hullámra vonatkozó új intézkedéscsomagját, amely többek között a soron kívül, jogtalanul kapott oltások után is szankciókat ró ki. Változik a közbeszerzési törvény néhány passzusa is. A jelenlévő 89 képviselőből 79 támogatta a csomagot.

 

Tízezer eurós bírsággal sújtják a vakcinázási sorrend megszegését. Juraj Šeliga (Za ľudí) és Ondrej Sostál (OKS) javaslata alapján az egészségügyi tárca általános érvényű rendeletben pontosítja, hogyan és milyen feltételekkel meg összeállítania  vakcinára jogosultak jegyzését.

 

A rendelőn kívül is lehet majd tesztelni. A 18 évesnél idősebb, és az egészségügyi szakközépiskolák harmadik és negyedik évfolyamába járó diákok is elvégezhetik a mintavételt, szakember felügyelete nélkül is.

 

 hirdetes_810x300  

A törvényhozás szigorított az állam közérdekű anyagi javait illető gazdálkodás szabályain, beleértve az olyan ingóságok elajándékozásának lehetőségét, mint a védőfelszerelés, tesztek, vakcinák, más gyógyszerek, egészségügyi felszerelés.

 

A közbeszerzéseknél meghatározott várakozási idő alóli mentességet kiterjesztették minden közvetlen tárgyalásos eljárásra.

 

Fontos újítás, hogy veszélyhelyzet idején a munkanélküliek is részt vehetnek a járványkezelő intézkedések végrehajtásában, például a tesztelések alkalmával, vagy az oltási központoknál.

 

Teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.