Nyitókép: teraz.sk

 

Kollár szerint fontos, hogy az egészségügy spóroljon a dologi, személyi, pénzügyi erőforrásokkal és a pszichikai erővel.

 

Masszív országos tesztelésre jelenleg elég lehetőség, több kockázata van, mint haszna. A koronavírus-járvány jelenlegi állapotában a lockdown jelentheti a megoldást, nyilatkozta csütörtökön Marian Kollár, az Orvosi Kamara elnöke, aki szerdán Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszterrel tárgyalt.

 

Kollár szerint a minimumra kell csökkenteni az emberek mozgását, Fontos továbbá, hogy az egészségügy spóroljon a dologi, pénzügyi és pszichikai erővel. Mint elmondta, hogy az új típusú koronavírus gócpontjaira kellene összpontosítani a teszteléssel.

 hirdetes_810x300  

 

Kijelentette, hogy a koronavírus Angliából származó mutációja és a hideg időjárás is komoly kockázatot jelent, ezért nem tartja jó ötletnek, hogy tömegek találkozzanak az országos tesztelésnél. Mint elmondta, a kormány és az egészségügyi miniszter ezt a kérdést másként látják, mint az Orvosi Kamara.

 

Gondot jelent a kevés oltóanyag is. Kollár szerint itt nagyobb szerepet kellene kapnia  a diplomáciának. Úgy látja, hogy a legidősebb és legkockázatosabb társadalmi csoportokat is az elsők között kellene beoltani. Ezt szolgálhatnák a január 18-tól felálló mozgó oltóegységek, akik a terepen keresik fel a vakcinára jogosultakat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!