Nyitókép: Reprofotó/Facebook live

 

Az országnak nem áll érdekében, hogy az SaS kilépjen a kormányból, ezért a párt továbbra is a koalíció része marad – jelentették ki mai sajtótájékoztatójukon a párt képviselői. Mint elhangzott, az SaS vezetősége és képviselői klubja egyöntetűen Richard Sulík mellett áll, aki számíthat a támogatásukra.

 

„Sajnáljuk, hogy a médiában megjelent nyilatkozatok alapján úgy tűnik, mintha az OĽaNO legnagyobb ellenfele nem a Smer és Hlas lenne, hanem az SaS. Ez az egész a társadalom megosztásával és feluszításával végződött“

 

– jelentette ki az SaS, majd felszólították az OĽaNO-t, személy szerint Igor Matovičot, hogy tartsa be azt a koalíciós egyezséget, miszerint a koalíciós partnerek nem fogják egymást nyilvánosan kritizálni.

 hirdetes_300x300  

 

Sulík szerint Matovič hazugságokat terjeszt róla

 

Sulík elmondása szerint a koalícióban olyannyira kiéleződött a helyzet, hogy nem hallgathatott tovább.

 

„Igor Matovič megnyilvánulásai és támadásai több esetben is átlépték a határt, sőt, az utóbbi időben egyenesen hazugságokat terjeszt rólam”

 

– jelentette ki az SaS elnöke.

 

Sulík elutasította, hogy üzenetet küldött volna Matovičnak arra vonatkozóan, hogy ha leváltja, akkor szétveri a koalíciót. Egyúttal az is hazugságnak nevezte, hogy ő a felelős a rossz minőségű RapiGen antigéntesztek megvásárlásáért.

 

 „Igor Matovič személyesen irányította ezeknek a teszteknek a megvásárlását, a bizottság többsége pedig az egészségügyi tárca embereiből állt“

 

– tette hozzá Sulík.

 

„Rágalmazásnak tartom ezt az egészet“

 

– jegyezte meg a gazdasági miniszter, aki azt is hozzátette, hogy mindig elegendő antigénteszt állt az ország rendelkezésére, a tesztek megvásárlása pedig az egészségügyi tárca hibásan megírt megbízása miatt késett.

 

Sulík azt is elmagyarázta, hogy mindezek ellenére azért maradnak a koalícióban, mert az SaS távozásával a kormány destabilizálódna, és ez nem segítene Szlovákiának.

 

Felrótta Matovičnak, hogy szájmaszk nélkül lagzizott

 

A miniszter azt a vádat is elutasította, miszerint a járvány 4 300 áldozatáért ő lenne a felelős. Sulík szerint ő már nyáron azt szorgalmazta, hogy ellenőrizzék a határokat, miközben Matovič szájmaszk nélkül lagzizott.

 

Arra a kérdésre, hogy mit fog csinálni az SaS, ha a kormányfővel folytatott vita továbbra is kiélezett lesz, Sulík nem adott pontos választ.

 

„Mi nem fogunk az első lövés után szétfutni. Amennyiben a kormányfő továbbra is támadni fog és hazudozni fog rólam, akkor reagálni fogok a hazugságaira”

 

– konstatálta Sulík.

 

Elutasítják az országos tesztelét

 

Az SaS csak abban az esetben fogja támogatni az országos tesztelést, ha megemelik a mobil mintavételi pontok számát. Sulík szerint jutalmazni kellene azokat a mintavételi pontokat, amelyek a mostaniaknál nagyobb számban végeznek el teszteket.

 

„Elutasítjuk az olyan típusú országos tesztelést, mint amilyet novemberben átéltünk“.

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.