Nyitókép: hnonline.sk

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter egyelőre nem tudja megmondani, hogy január 25-től mehetnek-e iskolába, óvodába a gyerekek. A Rádio Expres csütörtöki (január 14.) adásában megerősítette, hogy a január 18-val kezdődő héten még biztosan online folytatódik az oktatás, az azt követő hétről pedig még nem tud nyilatkozni, mivel a jövő heti járványügyi adatok befolyásolják a döntést.

 

A miniszter szerint egyelőre annyira kedvezőtlenek a számok, hogy nem jöhet számításba az oktatás visszaállítása rendes medrébe, azonban óriási a nyomás úgy az ellenzék, mint a koalíciós képviselők oldaláról is, a gyerekek visszaengedése érdekében. Jelenleg csak azon szülők gyermekei látogathatják az óvodákat, iskolákat, akik a kritikus infrastruktúrában dolgoznak, vagy nem tudnak otthonról dolgozni.

 

Azonban az, hogy a helyi óvodák vagy iskolák kinyissanak, a fenntartó, tehát a falu döntési jogkörébe tartozik. Ugyancsak a fenntartó döntheti el, hogy mely munkakörökben dolgozók igénylését fogadja el a gyermekek elhelyezése érdekében.

 

 hirdetes_300x300  

Gröhling nem tudta megmondani, hogy jelen pillanatban mennyi gyerek látogatja fizikailag az iskolákat. Az erre vonatkozó adatokat pénteken, vagy hétfőn szeretnék nyilvánosságra hozni.

 

A miniszterrel készült rádiós interjú itt hallgatható vissza.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.