Nyitókép: SITA

 

A legkisebb kormánypárt, a Za ľudí nem támogatja az országos tesztelést. Veronika Remišová pártelnök a szombati kormányülés előtt azt mondta, a tesztelést a gócpontokban és a legveszélyeztetettebb régiókban kell elvégezni.

 

Remišová továbbá azt is elmondta, hogy a mai kormányülésen a munkaadók körében végzett tesztelést – akik teszteket és pénzbeli kárpótlást kapnának az államtól –, a mobil mintavételi helyek számának megemelését, illetve a személyi és anyagi források effektív felhasználását fogják szorgalmazni.

 

 hirdetes_810x300  

A párt többi tagja is kiemelte, tiszteletben kell tartani a szakemberek véleményét és érveit, akik azt mondják, a jelenlegi zimankós idő és az emberek feltételezett koncentrációja miatt a tesztelés több veszélyt hozna magával, mint hasznot.

 

A Za ľudí politikusai egyúttal arra is rámutattak, hogy az országos teszteléssel ismét kimerítenék az egészségügyi dolgozókat, továbbá kiemelték, hogy a Coviddal folytatott harchoz az oltási folyamatot kellene felgyorsítani.

 

Juraj Šeliga alelnök kihangsúlyozta, ha valaki nem ért egyet az országos teszteléssel az nem azt jelenti, hogy konfliktust generál és ellenségként kell rá tekinteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.