Nyitókép: TASR/Henrich Mišovič

 

Hétvégén is lehetséges lesz az ingyenes antigéntesztelés azokon a településeken, ahol a lakosság száma ötezer fő felett van. Az egészségügyi tárca a negyedik és az ötödik nyilvános szerződéskötési javaslatát hirdetett meg mobil mintavételi helyek létrehozására és működtetésére. Az érdeklődők február 1-ig jelentkezhetnek a felhívása.

 

Szlovákiában jelenleg 250 antigéntesztes mintavételi pont működik.

 

 hirdetes_810x300  

„Ezzel a módszerrel nemcsak a kapacitásainkat bővítjük, de azoknak a mobil mintavételi helyeknek a rendszerét is, ahol az emberek hétvégén és államünnepeken is ingyenesen teszteltethetik le magukat COVID-19-re“

 

– mondta Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

 

Az egészségügyi tárca minden olyan szolgáltatóval együttműködési szerződést fog kötni, amelyik egyetért a meghatározott együttműködési feltételekkel. A minisztérium szerint a szolgáltatónak a hét napból legalább hat napon keresztül kell vizsgálatokat végeznie, ebből minimum egy nap szabadnap. A teszteléseket legkevesebb nyolc órán keresztül kell végezni, a mintavételi pontnak pedig legkésőbb 8.00 órakor ki kell nyitnia.

 

A tárca azt is hozzátette, hogy a mintavételi pontok a hét minden napján is üzemelhetnek (vasárnap is), sőt nyolc óránál tovább is nyitva tarthatnak.

 

A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy egy szolgáltató ugyanabban a városban vagy városrészben csak egy mintavételi pontot üzemeltethet. Természetesen más városban vagy városrészekben még üzemeltethet mintavételi helyeket.

 

Néhány mintavételi ponton lehetőség lesz az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) által működtetett foglalási rendszer használatára is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!