Nyitókép: reprofoto (rtvs-live)

 

Az államfő volt a vendége a köztelevízió 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorának.

 

Zuzana Čaputová szerint nincs pozitív elmozdulás abban, ahogyan a kormány a járványt és annak kezelését kommunikálja.

 

 hirdetes_300x300  

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kabinet egy sor helyes lépést is hozott, bár egyes esetekben aktívabb is lehetne, míg máskor inkább meggondolhatná, hogy mikor mit mond.

 

Konkrét kritikaként felhozta, hogy a Covid-19 kapcsán kevésbé hallani a szakértők hangját.

 

Ami az országos tesztelést illeti, kiemelte, hogy ő maga soha nem ellenezte (szerk. megj. ez így nem teljesen igaz, hiszen az első körös országos tesztelés előti napon nyilatkozatával inkább eltántorította az embereket a részvételtől), ugyanakkor a közösségi tesztelésnek hatékonynak és értelmének kell lennie.

 

Megismételten, hogy indokolt esetben támogatja azt, de a tesztelés nem lehet az egyedüli intézkedés a járvány csökkentésére. E tekintetben elmondta, hogy szerinte problémás, hogy Igor Matovič kormányfő ennyire az országos tesztelést erőlteti.

 

A műsor során kritizálta egyes kormánytagok kommunikációját is.

 

„Gondoljunk csak bele, mit érezhettek azok a családtagok, akiknek meghalt Covid miatt valamelyik hozzátartozójuk, amikor azt hallották, hogy adott miniszter 4300 emberéletért felelős. Az ilyen szavakat vagy azonnal cáfolni kell, vagy következményei kellene, hogy legyenek“

 

– mondta. A kérdésre, hogy nem vállalna-e békítő szerepet a jelen helyzetben, úgy reagált, hogy mivel egyes kormánytagoknál nincs kellő autoritása, így nehezen vállalhatna ilyen szerepet.

 

teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!