Nyitókép: reprofoto (Markíza, live)

 

Lockdown, tesztelés, aktuálpolitika, Lučanský – ezek voltak a fő témái a Markíza televízió vasárnapi televíziós vitaműsorának.

 

A Na telo vendégei Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter és Peter Pellegrini (Hlas) korábbi kormányfő voltak.

 

Kolíková elmondta, hogy az elmúlt napok járványügyi intézkedései azt mutatják, hogy a lockdown hatásai már mutatkoznak. További szigorításokra van azonban szükség, tesztelésekkel kombinálva. Kérdés, hogy mit fog mindez jelenteni. Mindehhez felelős döntésre van szükség, erről tárgyal a kormány az elmúlt napokban.

 hirdetes_300x300  

 

Kolíková szerint Pellegrini félrevezet és alaptalanul riogat

 

Peter Pellegrini szerint az egész országra kiterjedő tesztelésnek, kizavarva három millió embert az utcára a hidegben akkor, amikor a vírus fertőzőbb, brit mutációja is már jelen van, nincs értelme. A gócpontokban való tesztelést azonban támogatják.

 

Peter Pellegrini és Mária Kolíková a Na telo-ban 2021 január 17-én. Kép: reprofoto (Markíza-live)

 

Kolíková válaszában visszautasította, hogy bárki is emberke millióit akarná kizavarni az utcára. Szerinte Pellegrini csak politikai tőkét próbál kovácsolni a helyzetből, felelőtlen, alaptalan riogatásával pedig aláássa az emberek bizalmát a járványügyi intézkedések iránt. Szerinte vannak érvek arra vonatkozóan is, hogy miért lenne szükség az egész ország letesztelésére. Mégpedig az, hogy olyan potenciális tűzfészkek derülhetnek ki egyes járásokban, ahol a járás egésze még nincs a legrosszabb helyzetben, de gyorsan oda kerülhet. Példaként a Nyitrai járás melletti Aranyosmaróti járást hozta fel.

 

Pellegrini megismételte, hogy büntetőfeljelentést tette a kormányfővel szemben, melyben több vádpontot, köztük az emberek veszélyeztetését is megfogalmazták. Kolíková szerint ez szintén csak marketingfogás és semmi értelme, hiszen mindig bizonyítani kell tudni a tudatos károkozást is, ami elképzelhetetlen.

 

Kolíková: Matovičra és Sulíkra is szükség van a kormányban

 

A vita során felmerült a kormányfő és a gazdasági miniszter közti feszült viszony is. Pellegrini egyikük távozását követelte a kormányból, Kolíková szerint azonban erre semmi szükség nincs.

 

„Ön bután és aljas módon kihasználja a járványügyi helyzetet. ami gusztustalan“

 

– vetette oda Kolíková Pellegrininek.

 

Peter Pellegrini és Mária Kolíková a Na telo-ban 2021 január 17-én. Kép: reprofoto (Markíza-live)

 

A Hlas elnöke elmondta, hogy szeptemberben előrehozott választásokat szeretnének, melynek érdekében aláírásgyűjtést indítanak.

 

Kolíková erre úgy reagált, hogy ez járványügyi helyzetben szintén kockázatot jelent az emberek számára és potenciális fertőzésveszélyt. Szerinte miközben a Hlas a kormány intézkedéseit támadja, saját maga felelőtlenül viselkedik.

 

A műsor végén Milan Lučanský öngyilkossága ügyében sem sikerült közös álláspontra jutniuk. Pellegrini azonban kijelentette, hogy ha a vizsgálat minden más körülményt, mint az önkezűség kizár, nem fogják engedni, hogy a halálesetet az ellenzék politikai célokra használja fel. sorban cáfolta Pellegrini megalapozatlan vádjait.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!