Nyitókép: Kancelária NR SR

 

A parlamenti képviselőket nem fogják soron kívül beoltani, viszont felkerülnek az oltásra várók azon tartaléklistájára, akik akkor kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ha a kiolvasztott oltóanyagot nem tudják felhasználni az oltási terv szerint elsőbbséget élvező személyeknél – mondta a TA3 Politikában c. vitaműsorában Boris Kollár (Sme rodina) házelnök.

 

Kollár azt is hozzátette, annak ellenére, hogy felszólítást kapott a képviselők beoltatására, arra kérte az egyes képviselői klubokat, hogy az oltás lehetőségével csak azok a képviselők éljenek, akik rizikós korosztályba tartoznak.

 

 hirdetes_810x300  

„Az OĽaNO-tól 30, a Smertől 7, a Hlastól 2, a Za ľudítól 3, az SaS-től 8 képviselőt, az ĽSNS-től és a Sme rodinától pedig egyetlen képviselő sem jelentkezett az oltásra. Azok, akik jelentkeztek, minden bizonnyal idősebb képviselők, krónikus betegek vagy onkológiai páciensek”

 

– vélekedett Kollár.

 

OĽaNO: A mozgalom egyetlen képviselője sem fogja soron kívül beoltatni magát

 

Az OĽaNO sajtóosztálya arról tájékoztatta a TASR-t, hogy a Boris Kollártól kapott oltási ajánlattal a mozgalom egyetlen 65 feletti vagy krónikus betegséggel küzdő képviselője sem fog élni.

 

A parlamenti iroda ugyanakkor arról informált, hogy az oltás iránti érdeklődéssel kapcsolatos felmérésben az OĽaNO képviselői közül 30-an igenlő választ adtak.

 

„Elutasítják, hogy más kritikus infrastruktúra kárára soron kívül oltassák be magukat, ezért az oltáson nem fognak részt venni. Jelen pillanatban nulla részvételi arányt regisztráltunk az OĽaNO képviselőitől”

 

– mondta Michaela Jurcová a parlamenti iroda kommunikációs osztályától.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!