Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

A koalíciós SaS utoljára támogatta az országos tesztelést – írta a TASR-nek eljuttatott állásfoglalásában a kormánypárt.

 

Az SaS többek között azért támogatta a kormányhatározatot, hogy a gyerekek minél előbb visszatérhessenek az iskolába. Richard Sulík gazdasági miniszter, az SaS vezére közösségi oldalán azt írta, a kormányülésen ígéretet kaptak arra, hogy ez lesz az utolsó országos tesztelés.

 

 hirdetes_300x300  

„Harcoltunk az ellen az országos tesztelés ellen, amelyet novemberben kellett átélnünk. A 16 miniszterből nekünk csak 3 miniszterünk van. Választás előtt álltunk: vagy elvi álláspontot képviselünk, ami nagyon kényelmes lett volna számunkra; vagy pragmatikus álláspontot képviselünk, feltételekhez kötjük a beleegyezésünket, és javítunk a határozaton. Az utóbbi történt”

 

– jegyezte meg Sulík.

 

Az SaS szerint nekik köszönhetően sikerült elérni azt, hogy a tesztelés egész héten át tartson, és a második kört csak a vírus által leginkább sújtotta régióban ismételjék meg.

 

A párt szerint ők szorgalmazták azt is, hogy az egészségkárosultak, a gyerekek és a nyugdíjasok kivételt élvezzenek a kijárási tilalom alól, de a mobil mintavételi helyek számának növelése, a munkaadó által szervezett önkéntes tesztelés, a járási tesztelések és a február 7-től életbe lépő COVID-automata is az SaS-nek köszönhető.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!