Nyitókép: TASR

 

A kassai L. Pasteur Egyetemi Kórházban (UNLP) hétfőn (január 18.) nyitották meg az új oltóközpont kapuit, ám az első napra bejelentkezett mintegy 400 személyből 85-en nem jelentek meg az oltáson. A hírt Martin Paulo, a kórház vezérigazgatója közölte az újságírókkal.

 

 „Hétfőn több mint 320 lakost sikerült beoltanunk az oltóközpontunkban. Arra szeretnénk kérni a polgárokat, hogy ha be vannak regisztrálva az oltásra és nincs egészségügyi kontraindikációjuk, akkor jöjjenek el és ne vegyék el a helyet olyan emberektől, akinek betegségük van, idősek vagy rizikós csoportba tartoznak. Aki nem jön el az oltásra, az egészségügyi alkalmazottaktól és a kritikus infrastruktúrában dolgozóktól is elveszi a helyet“

 

– hívta fel a figyelmet Paulo.

 hirdetes_300x300  

 

A kassai L. Pasteur Egyetemi Kórházban már december 27-től elindult az oltás, hiszen az UNLP tagja volt annak a négy szlovákiai kórháznak, ahol elsőként indították el a koronavírus elleni oltást. December 27-től kezdődően több mint hatezer egészségügyi dolgozót oltottak be.

 

„A vérben az első oltóanyag beadása utáni 12. napon lehet megkülönböztetni az ellenanyagokat, ekkor a fertőzésveszély 50%-kal csökken, azonban az oltóanyag teljes hatása csak egy hónap után mutatkozik meg”

 

– magyarázta Martin Novotný, a kórház Infektológiai Klinikájának főorvosa.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!