Nyitókép: Martin Chren/Facebook

 

Matúš Vallo, Pozsony polgármestere és a pozsonyi városrészek polgármesterei is azt kérik a főváros lakóitól, hogy ne essenek pánikba a szűrő (országos) tesztelést illetően. A polgármesterek azt ígérik, hogy minden érdeklődő sorra fog kerülni, és mindent meg fognak tenni azért, hogy a tesztelés kényelmesen, hosszú várakozás nélkül menjen végbe. A pozsonyi városrészek és a magisztrátus mintegy 300 mintavevő csapatot készít elő. Drive-through formájában pedig 55 tömegközlekedési eszközön is tesztelni fognak. 

 

A polgármester szerint csütörtöktől (január 21.) több ideiglenes mintavételi pont is megkezdi a működését, ha addigra megkapják a teszteket az államtól.

 

 hirdetes_300x300  

„Amennyiben szükség lesz rá, több mintavételi pont egészen keddig (január 26.) működni fog annak érdekében, hogy mindenkinek lehetősége legyen szerdáig (január 27.) negatív teszteredményt szerezni”

 

– konstatálta Vallo.

 

A pozsonyi polgármester szerint a novemberi teszteléssel összehasonlítva az egyik legnagyobb változást az fogja jelenteni, hogy több forrásból származó tesztet is el fognak fogadni. Például a PCR-tesztet, a vállalatoknak az alkalmazottaik körében végzett teszteket, a mobil mintavételi helyen készült teszteket, illetve az ideiglenesen kialakított mintavételi pontokon végzett teszteket is.

 

„Az ideiglenes mintavételi pontok keretén belül a város 23 térségében a városi tömegközlekedés 55 járművén is tesztelni fognak egy mintavevő csapattal a fedélzeten”

 

– konstatálta a polgármester.

 

A pozsonyi önkormányzatok szeretnék elérni, ha több mintavételi pont is rendelkezne foglalási rendszerrel, hogy a nyilvánosságnak áttekintése legyen a várakozási időről.

 

Dana Čahojová, Károlyfalu (Karlova Ves) polgármesterének tájékoztatása szerint drive-through tesztelés fog zajlani a Lafranconi híd alatt, valamint a Líščie údolie-ban. A polgármester arra kérte az embereket, hogy ezt a típusú tesztelést azok a személyek használják, akiknek Pozsonyban van az állandó lakhelyük, az autóban pedig legalább két személy tartózkodjon.

 

Martin Kuruc, Vereknye (Vrakuňa) polgármesterének elmondása szerint 24 óra alatt egész Vereknyét felkészítették a tesztelésre, most már csak a tesztekre várnak.

 

Martin Chren, Főrév (Ružinov) polgármester arra kérte az embereket, hogy ne tolakodjanak ezekben a napokban a mintavételi helyek előtt, hiszen hétvégén több mint 60 mintavételi pontot fognak megnyitni Főrévben.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!