Nyitókép: TASR/Henrich Mišovič

 

Amennyiben a három pártnak nem sikerül megegyeznie, legalább az MKP és a Most-Híd jusson egyezségre – konstatálta Bugár Béla, a Most-Híd egykori elnöke, aki a magyar és magyar jellegű pártok lehető legtágabb egyezségét szorgalmazza.

 

Bugár szerint a pártoknak hamarosan meg kell egyezniük abban, hogy hárman (MKP, Összefogás, Most-Híd) folytatják tovább, vagy csak az MKP a Most-Híddal.

 

 hirdetes_400x285  

„A szlovákiai magyar politikai paletta minden szegmensének tudatosítania kell, hogy ha nem jön létre a teljes egység, akkor nagyon nehéz lesz bekerülni a parlamentbe”

 

– mondta Bugár a TASR-nek.

 

Bugár felhívta a figyelmet arra, hogy a választások előtti időszakhoz hasonlóan az Összefogás most is az egyezség szétverésén munkálkodik. Néhány héttel ezelőtt nagyon hasonló szellemben nyilatkozott Solymos is, ami szoros kapcsolatra utal a vegyespárt jelenlegi és korábbi elnöke között.

 

„Sajnos azt kell, hogy mondjam, a harmadik „párt” ugyanazt csinálja, amit a parlamenti választások előtt. Akkor is szétverték a közös választási párt kialakításával kapcsolatos egyezséget, amit akkoriban az MKP-val csináltunk. Most ugyanez történik”

 

– vélekedett Bugár.

 

A Most-Híd volt elnöke azt is kihangsúlyozta, hogy a Most-Hídnak a közös projektben is ragaszkodnia kell ahhoz, hogy egy multietnikus pártról van szó.

 

„Az MKP-nak és a Most-Hídnak nem szabad megengednie, hogy az Összefogás a nem létező struktúráival elkezdje szétverni azt, amiről már egyezség született”

 

– mondta. Érdekes módon egyes MKP-s tisztségviselők szintén ugyanezt hangoztatják egy ideje. Ez azt jelentheti, hogy az MKP jelen pillanatban már közelebb áll a vegyespárthoz mint az Összefogáshoz.

 

Király Zsolt: A Most-Híd ismét átvenné az irányítást az MKP felett?

 

Bugár kizártnak tartja, hogy visszatérne a politikába, de ha igényelik, szívesen ad tanácsokat. A jelek szerint ezt meg is teszi. Ennek tényét a Körkép.sk kérdésére decemberben Solymos László is elismerte.

 

„Ha valaki azzal fordul hozzám, hogy mondjam el a véleményemet a Most-Híddal és az MKP-val kapcsolatban, akkor elmondom, hogy én mit hogyan csinálnék, a felelősség azonban őket terheli”

 

– reagált arra a kérdésre, miszerint végleg a politikai karrierje befejezése mellett döntött-e.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.