Bugár megszólalt az egységről, és ugyanazt mondja, mint Solymos és néhány MKP-s - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Bugár megszólalt az egységről, és ugyanazt mondja, mint Solymos és néhány MKP-s

Bugár szerint a választások előtti időszakhoz hasonlóan az Összefogás most is az egyezség szétverésén munkálkodik.

Nyitókép: TASR/Henrich Mišovič

 

Amennyiben a három pártnak nem sikerül megegyeznie, legalább az MKP és a Most-Híd jusson egyezségre – konstatálta Bugár Béla, a Most-Híd egykori elnöke, aki a magyar és magyar jellegű pártok lehető legtágabb egyezségét szorgalmazza.

 

Bugár szerint a pártoknak hamarosan meg kell egyezniük abban, hogy hárman (MKP, Összefogás, Most-Híd) folytatják tovább, vagy csak az MKP a Most-Híddal.

 

SJE Nyílt nap

„A szlovákiai magyar politikai paletta minden szegmensének tudatosítania kell, hogy ha nem jön létre a teljes egység, akkor nagyon nehéz lesz bekerülni a parlamentbe”

 

– mondta Bugár a TASR-nek.

 

Bugár felhívta a figyelmet arra, hogy a választások előtti időszakhoz hasonlóan az Összefogás most is az egyezség szétverésén munkálkodik. Néhány héttel ezelőtt nagyon hasonló szellemben nyilatkozott Solymos is, ami szoros kapcsolatra utal a vegyespárt jelenlegi és korábbi elnöke között.

 

„Sajnos azt kell, hogy mondjam, a harmadik „párt” ugyanazt csinálja, amit a parlamenti választások előtt. Akkor is szétverték a közös választási párt kialakításával kapcsolatos egyezséget, amit akkoriban az MKP-val csináltunk. Most ugyanez történik”

 

– vélekedett Bugár.

 

A Most-Híd volt elnöke azt is kihangsúlyozta, hogy a Most-Hídnak a közös projektben is ragaszkodnia kell ahhoz, hogy egy multietnikus pártról van szó.

 

„Az MKP-nak és a Most-Hídnak nem szabad megengednie, hogy az Összefogás a nem létező struktúráival elkezdje szétverni azt, amiről már egyezség született”

 

– mondta. Érdekes módon egyes MKP-s tisztségviselők szintén ugyanezt hangoztatják egy ideje. Ez azt jelentheti, hogy az MKP jelen pillanatban már közelebb áll a vegyespárthoz mint az Összefogáshoz.

 

Király Zsolt: A Most-Híd ismét átvenné az irányítást az MKP felett?

 

Bugár kizártnak tartja, hogy visszatérne a politikába, de ha igényelik, szívesen ad tanácsokat. A jelek szerint ezt meg is teszi. Ennek tényét a Körkép.sk kérdésére decemberben Solymos László is elismerte.

 

„Ha valaki azzal fordul hozzám, hogy mondjam el a véleményemet a Most-Híddal és az MKP-val kapcsolatban, akkor elmondom, hogy én mit hogyan csinálnék, a felelősség azonban őket terheli”

 

– reagált arra a kérdésre, miszerint végleg a politikai karrierje befejezése mellett döntött-e.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. jan. 21. 08:46

Bugár 30 évet volt a politikába és csak a saját zsebét tömte! Akkor kelet iparkodni most már késő és remélem hogy az a mocskos Hid véglegesen is összeomlást vissz végbe elég a tanacsbol! Igy most a legjobb nincs magyar párt és nem is hiányzik tanuljon meg mindenki szlovákul oszt kész. Ha akkor Béla kihirdetése volna a referendumot! Ja csakhogy mindenki magyar de nem akar Magyarország magyara lenni ez volt és mais a probléma

Lakner György
2021. jan. 21. 13:35

Már nagyon elegünk van Önböl Bugár úr

musztafa ibrahim
2021. jan. 21. 16:21

Pajtikáim, én még emlékszem, hogy mennyire örültek egyesek a Most-Híd megalakulásakor, hogyaszongya most már lehet választani, nem csak szavazni. Amikor meg befuccsolt a biznis, akkor meg fogjunk össze, mert nem kerülünk bé. Azokkal az MKP-s volt tagokkal, akik más párt elnökségében voltak, nem szabad eggyesülni, lett légyen az bármilyen párt, elvből, soha. Ha csak egy is lészen a listán, én biztosan nem fogok választani.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket