Nyitókép: aktuality.sk

 

Frissítve: 15.52 Pádár község polgármestere Simon Zsolt ügyivőjeként is dolgozik. A jogszabályok azonban tiltják ezt. A törvénytelenségre az aktuality.sk hívta fel a figyelmet.

 

A Világi Oszkár oligarchához köthető egykori miniszter, kétszeres pártütő, ma a mérhetetlen Magyar Fórum elnöke maga is a községben lakik. Pádáron vannak bejegyezve Simon Zsolt vállalkozásai is. A gond az, hogy a cégek ügyvivőjeként, azaz aki a nevükben eljár és aláír, Pádár község polgármestere, Peter Polóni szerepel.

 

Képzelhetjük, milyen befolyása lehet Simonnak a Rimaszombati járásban található kis, alig 170 lakosú gömöri település döntéseire, ha a polgármester (aki egyébként értesüléseink szerint Simon első unokatestvére) közös vállalkozásaik nevében is eljárhat.

 hirdetes_300x300  

 

Polóni két éve került a község élére, és 30 nap állt rendelkezésére arra, hogy rendezze ezeket az ügyeket. A mai napig nem tette. Az egykori mostos helyi képviselő Polóni legutóbb 30 szavazattal győzött a polgármesterválasztáson.

 

Az aktuality.sk megkeresésére, hogy törvényt sért, hiszen Simon cégeinek, nevezetesen az AgrotradeSI-Instinct vagy az MH-Instinct-nek is az ügyvivője, először magyarázkodni kezdett. Azt állítja, hogy Simon Zsolttal közös cégekről van szó, ezért jár el a nevükben.”Úgy gondolom, hogy amíg a cégek jogi képviselője vagyok, folytathatom a vállalkozói tevékenységekemt” – nyilatkozta a szlovák hírportálnak.

 

Csakhogy Polóni téved. A törvény számára a közérdek a fontos, Polóni pedig törvényt sért. A polgármester akár féléves fizetésének megfelelő büntetést is kaphat.

 

Simon mindenesetre védelmébe vette Polónit, és maga is úgy látja, hogy nem sért törvényt. Az egykori miniszter így vélhetően nem ismeri a jogszabályokat. További érdekesség, hogy az egyik helyi képviselő, Zlata Šimonová (magyar közegben vélhetően Simon Arankának hívatja magát) is Simon egyik cégének az ügyvivője. Helyi képviselőre viszont a tiltás nem vonatkozik.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.