Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

Pozsonyban a hétvégi szűrésen mintegy 290 mintavevő csapat áll a polgárok rendelkezésére. A fővárosban az iskolákban, a kultúrházakban, a hivatalokban, a sportpályákon, illetve a tömegközlekedési járműveken drive-through formában is tesztelnek. A pozsonyi mintavételi helyek teljes áttekintése a covid.bratislava.sk weboldalon érhető el.

 

Matúš Vallo, Pozsony polgármestere mindenkit biztosított arról, hogy keddig (január 26.) elegendő helyszín és időpont fog rendelkezésre állni a tesztelés iránt érdeklődőknek. Egyes mintavételi pontokon előzetes regisztrációhoz kötött a tesztelés, más helyeken várakozásra tesztelik le a polgárokat.

 

 hirdetes_400x285  

Lamacs (Lamač)

 

Lamacs (Lamač) városrészben szombaton és vasárnap (8.00-tól 20.00-ig) kizárólag azokat a személyeket fogják letesztelni, akik a városrészben laknak, illetve előre regisztráltak.

 

Lukáš Baňacký, Lamacs polgármesterének tájékoztatása szerint szombaton és vasárnap a kétszeresére emelték a mobil mintavételi helyek kapacitását. A lamacsi Na barine sportközpontban Vladimír Krčméry professzor segíti a tesztelést.

 

 

Károlyfalu (Karlova Ves)

 

Károlyfaluban 14 mintavételi csapat áll az érdeklődők rendelkezésére, ebből négy csapat a pozsonyi lakosok számára a Lafranconi híd alatt és a Líščie údolie-ban közvetlenül az autós tesztelést is biztosítja.

 

A károlyfalui mintavételi pontok gyorsaságáról a nap folyamán fokozatosan közölnek információkat a város Facebook-oldalán.

 

 

Pozsonyligetfalu (Petržalka)

 

Mivel a lakosok számát tekintve Pozsonyligetfalu a legnagyobb pozsonyi városrész, ezért itt 53 mintavételi helyet létesítettek, ebből 12 mintavételi pont az autóbuszon működik, ahol előzetes regisztráció szükséges az antigénteszt elvégzéséhez. A városrész új módszerek alkalmazását is bevezette: a polgárok gyors regisztrációját az adatleolvasó készülék segíti, a tanúsítványokat pedig automatikusan kinyomtatják a tesztelésen részt vevő személyek számára.


 

Pozsonyligetfaluban jelenleg az összes mintavételi helyen várakozás nélkül zajlik a tesztelés.

 

 

Rózsavölgy/Főrév (Ružinov)

 

Rózsavölgy 59 mintavételi helyet nyitott meg, ezeknek a harmada online foglalási rendszert is működtet. A városrész két mintavételi pontot kizárólag a várandós kismamáknak, az onkológiai pácienseknek és az egészségkárosodott személyeknek tart fent. Rózsavölgyben az autós tesztelést is elindították. Martin Chren polgármester ebben az esetben azt tanácsolja, hogy a drive-through tesztelési formát a reptéren használják, ott ugyanis nyolc mintavevő csapat működik.

 

A polgármester reggel arról tájékoztatott, hogy a mintevételi pontok előtt nincsenek hosszú sorok, és még a reptéri drive-through is várakozás nélkül működik.

 

 

Óváros (Staré Mesto)

 

A pozsonyi Óvárosban 25 mintavételi pontot létesítettek. Ebbe beletartozik a regionális autóbusz-vállalat tíz busza, illetve a pozsonyi tömegközlekedés négy villamosa és autóbusza, ahol szintén tesztelnek. A várakozás csökkentésének érdekében a városrész online foglalási rendszert működtet.

 

Zuzana Aufrichtová, Óváros polgármesterének elmondása szerint egy személy legfeljebb öt időpontot választhat ki azon családtagok részére, akikkel egy háztartásban él.

 

 

Újváros (Nové Mesto), Pozsonyhidegkút (Dúbravka)

 

Újvárosban mintegy 30 mintavételi helyet nyitottak meg, Pozsonyhidegkúton pedig 18-at, ezek közül több helyszín is online regisztrációra működik.

 

 

Újváros Facebook-oldalán tájékoztatása szerint a mintavételi pontok többségében nem kell várakozni, ugyanis az emberek folyamatosan érkeznek a tesztelésre.

 


 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!