Elemér
  • HUF: 362.38
  • USD: 1.21
  • 2 °C
  • 12 °C
Belföld

Koronavírus a Körképen: Napi esetszámok járások szerint, és az országos tesztelés eddig ismert részadatai (Grafikonokkal)

Az eredmények alapján "rosszabb" és "jobb" kategóriába sorolják a járásokat

Nyitókép forrása: körkép.sk/reprofotó

 

Az országos szűrőtesztelés első köre január 18-ától január 26-ig tart Ezt követően szigorúbb kijárási tilalmi szabályok lépnek életbe (erről bővebben itt olvashat). A járási eredményektől függően 36 járás “jobb” és 37 járás “rosszabb” besorolást kap. A “jobbaknál” február 3-ától enyhíthetik a korlátozásokat. Január 27-től a rendőrség is fokozottabban ellenőrzi a szabályok betartását (erről bővebben itt írtunk).

 

Folyamatosan érkeznek a részeredmények a településektől és az önkormányzatoktól, de a részletes, összesített adatokra még várni kell. Azokat ugyanis az Egészségügyi Elemző Intézet (IZA) eddig hiányosan közölte. A járások besorolására a már ismert adatok nem alkalmasak. Tipikus példa erre a Komáromi járás, ahol  a legutóbbi hétvégén (január 23-24.) 45 ezer embert teszteltek le, az IZA mégis csak 20 ezerrel számol.

 

Az antigénteszteken kívül térképre tettük a január 25-én azonosított új fertőzöttek számát járásonként, valamint a kórházi kapacitások telítettségét is.

 

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket