Nyitókép: Branislav Wáclav / Aktuality.sk

 

Marian Kotleba, az ĽSNS vezére úgy véli, hogy a távozó hat párttag közül nem mindegyik a saját meggyőződéséből hagyta ott a pártot. A Körképen is beszámoltunk róla, hogy a párt több ismert arca is bejelentette távozását, miután Kotleba bebetonozta hatalmát, és élete végéig leválthatatlan vezérré tette meg magát az ĽSNS alapszabályának megváltoztatásával.

 

Kotleba úgy véli, hogy némelyik távozó párttagra nyomást gyakoroltak, ezért döntöttek a pártból való kilépés mellett. Egyúttal úgy gondolja, hogy némelyik képviselő esetben sor fog kerülni a most meghozott döntés korrigálására.

 

 hirdetes_300x300  

A szélsőjobboldali párt vezére szerint a „lázadás” felbujtója Eduard Kočiš képviselő volt. Kotleba elmondása szerint némelyik távozó taggal a jövőben is el tudná képzelni az együttműködést. Arról egyelőre nincs tudomása, hogy a távozó tagok egy saját politikai szubjektum létrehozását tervezik-e, de nem is akar erről spekulálni.

 

Breaking: szétesett az ĽSNS. Uhrík, Mazurek és társaik otthagyják Kotlebát

 

Kotleba szerint a távozás nem logikus reakció az autokrata törekvéseinek megerősítésére. Erről ugyanis a párt közgyűlése döntött.

 

„Ha a közgyűlés valamit elfogadott, ahhoz mindenkinek igazodnia kell. Az alternatíva már csak a távozás”

 

– jelentette ki Kotleba.

 

A pártból Milan Uhrík EP-képviselő, Milan Mazurek, Ondrej Ďurica, Miroslav Urban, Miroslav Suja és Eduard Kočiš parlamenti képviselő távozott.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!