Nyitókép forrása: illusztráció/pravda.sk

 

František Böhm vállalkozó, korábbi SIS-ügynök szerdán ismét a rendőrség kihallgató szobájában tesz vallomást. Több kulcsfontosságú korrupciós ügy „bűnbánó bűnrészese”,  többek között a Júdás és a Tisztítótűz NAKA-akciók során lekapcsolt volt funkcionáriusok viselt dolgairól tud beszámolni.

 

Böhm a Pénzügyi Főigazgatóság Bűnügyi Osztályának egykori vezetőjével, Ľudovít Makóval együtt a Takáč-maffiával működhetett együtt, többek között kényes titkosszolgálati információkat adhatott el az alvilág képviselőinek. Böhmöt az Isten malmai művelet keretében tartóztatták le.

 

A volt SIS-ügynök vallomásában korábbi rendőrségi csúcsvezetők terhére tett vallomást, feltárta a kiterjedt korrumpálódott hálózat működését, a dél-szlovákiai vonatkozású „szlovák texas”-ügy feltárásához is hozzájárult.

 

 hirdetes_810x300  

Beszámolt arról is, hogy havi 45 ezer eurót kellett fizetnie 2018-tóül 2020-ig a tavaly év végén öngyilkossági kísérlete után elhunyt Milan Lučanský akkori rendőrfőkapitánynak és és Norbert Paksi illetve Jozef Rehák rendőrtiszteknek.

 

Lučanský szerint Makó és Böhm megállapodtak, hogy „bűnbánó tanúkként” saját bőrük mentése érdekében tesznek rá nézve terhelő vallomást. Böhm elmondása szerint Lučasnký csak azután kapott havi „apanázst”, hogy országos főkapitánnyá nevezték ki, Rehák és Paksi azonban már korábban pénzt szedett Böhmtől.

 

Körkép.sk, Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.