Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

A környezetvédelmi minisztérium megakadályozta, hogy Pavol Kalinský, Igor Matovič kormányfő korábbi tanácsadója pályázata pénzt kapjon a Környezetvédelmi Ügynökségől.

 

A tárca elállt a szerződéstől, így a Jobb jövőért PT támogatás nélkül marad.

 

A döntés indoklása, hogy a polgári társulás ügyvivője, Pavol Kalinský nem teljesítette bejelentési kötelezettségét és nem tájékoztatta az ügynökséget arról, hogy potenciális összeférhetetlenség helyzete áll fenn.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem erdőtelepítésről, vagy mezőkaszálásról volt szó. A projekt hasonló tevékenységről szólt, mint amit a kérvényező politikai tevékenysége során korábban is végzett. Ha fákat akart volna ültetni, és előítéletre derül fény, nem történt volna semmi. De én nem szeretném, hogy bármilyen politikai érdekütközetről lehessen szó azon párt részéről, melynek én is tagja vagyok. A környezetvédelem nem ezt érdemli“

 

– indokolta a döntést Ján Budaj környezetvédelmi miniszter.

 

Kalinský polgári társulásának pályázata mediális összefüggéseket tartalmazott, miközben a támogatás anyagi részének jóváhagyása idején a kormányfő mediális tanácsadója volt. Politikai szinten tehát ugyanolyan tevékenységet folytatott, mint amire a minisztériumtól pénzt kért.

 

„A pénzösszeg újraelosztásra kerül olyan részére, aki politikailag nem elfogult,“

 

– zárta a miniszter. A nyertes projekt egyébként 390 ezer euróról szólt.

 

Rtvs/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!