Nyitókép: IG/K.V.

 

„Nagyon örülök neki, hogy mindannyian együtt lehetünk itt, a SPA Aphrodite-ban. A család mindenek felett“ – írta az Instagram-oldalán Karlos Vémola MMA-harcos.

 

A sportoló panasza szerint a családjával nem tudott elutazni Dubajba, ezért a SPA Aphrodite hotelt választották. Rajecfürdőt (Rajecké Teplice) a legkeményebb lockdown idején látogatták meg, amikor az emberek csak a meghatározott kivételek esetében hagyhatják el otthonaikat.

 

 hirdetes_300x300  

Vémola nem egyedül, hanem a tízfős családjával érkezett a kikapcsolódásra, de nem ő az egyedüli, aki az elmúlt napokban fürdőkben készült fotókkal dicsekedett.

 

Kivétel a gyógyfürdőknek

 

A fürdőhelyeknek más szabadidős létesítményekkel együtt október 15-től zárva kell tartaniuk. Ján Mikas tiszti főorvos rendelete azonban kivételben részesíti azokat a vendégeket, akik orvosi ajánlással, nehéz műtét vagy komoly egészségügyi probléma kezelése miatt érkeznek a gyógyfürdőbe.

 

A fürdőhelyek azonban sajátos módon értelmezték a tiszti főorvos rendeletét. Például a rajecfürdői SPA Aphrodite-nak saját orvosai vannak, akik orvosi igazolásokat állítanak ki az ügyfelek részére. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ember lefoglalja a szállást, majd az érkezés után a fürdőorvos elrendeli, hogy az illetőnek pihenésre és wellness procedúrákra van szüksége.

 

A rajecfürdői SPA Aphrodite-hoz hasonló „kiskapus” módszerrel működik a bártfai (Bardejov) gyógyfürdő, valamint a stubnyafürdői (Turčianske Teplice) Zlaté kúpele is.

 

20 ezer eurós bírság fenyegeti a fürdőt

 

Ján Mikas tiszti főorvos ellenőröket küldött a SPA Aphrodite-ba, ahol a regionális higiénikusok megszámolták a hivatalos vendégeket a medencében ülő vendégekkel, és a számok nem ültek. A fürdőhelyre a szabályok megszegése miatt legfeljebb 20 ezer eurós bírságot róhatnak ki.

 

Mikas a válságstáb következő ülésén javaslatot fog benyújtani a rendelet szigorítása érdekében. Újonnan már nem lesz elég annyit mondani, hogy a vendégnek regenerációra van szüksége, ugyanis az orvosnak pontosan le kell írnia, hogy milyen diagnózisról van szó, és a törvény által meghatározott egészségügyi ellátáshoz kell igazodnia.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.