Nyitókép: Körkép.sk

 

A Most-Híd vereségével ért véget a mai hárompárti egyeztetés. Az már biztos, hogy a Solymos Lászlóék által végső határidőként megszabott február 15-e nem lesz betartva.

 

Így ha a vegyespárt ezt követően feláll az asztaltól, azonnal megkapják az egységtörő bélyeget. Ha pedig maradnak, az presztízsveszteséggel ér fel számukra és gyengeségük jele lesz. Azaz kiderül, hogy csak blöffölnek.

 

Karácsony és a népszámlálás kezdete után tehát a húsvét lehet a következő olyan időpont, amelyet kitűzhetünk viszonyítási pontként.

 hirdetes_810x300  

 

A találkozót követően az MKP arról tájékoztatta a Körképet, hogy két javaslatukat sikerült elfogadtatniuk a többiekkel.

 

1. Etikai tisztaság mint elvárás – ami azt jelenti, hogy ha bárkivel szemben a rendőrség vádemelést tesz, annak le kell mondania a közös pártban betöltött tisztségéről. Ez főleg az Országos Tanács elnöki posztjának várományosára, Solymos Lászlóra lehet veszélyes, akit a NAKA több konkrét visszaélési ügyben is vizsgál. De ugyanúgy Bugár Béla is úgy nyilatkozott, hogy várja a NAKA megjelenését. Gál Gáborral kapcsolatban pedig annyi bűncselekmény gyanúról hallani, hogy esélytelen, hogy bármilyen tisztséget kaphatnak.

 

2. A másik MKP javaslat, amivel a másik két párt is egyetértett, a választási lista jelöltjeinek előválasztással való kiválasztása – ez szintén a Most-Híd vereségének tudható be, hiszen a Solymos-Bugár tandem által vezetett párt a mai egyeztető tárgyalás előtt úgy fogalmazott, ők, csak a listavezető személyát választanák ki előválasztással (az MKP kárára).

 

A vegyespárt az érdemi eredmény hiányáról tudott csak beszámolni a mai tárgyalás után.

 

„Sajnos ma sem jutottunk megállapodásra az utolsó kérdésben“

 

– közölte Solymos László. Mint tudjuk, az utolsó kérdés a párt döntéshozó szerveiben való arányok kérdése.

 

Az Összefogás nem a találkozó után, hanem az előtt adott ki tájékoztatást a mai egyeztetésről. Eszerint elutasítanak mindenfajta Mostos ultimátumot, ragaszkodnak a párt döntéshozó szerveikben a 25 százalékos részvételhez, illetve a Most-Híd balkanizálódást kiváltó harcmodora helyett a szakmai munkában érdekeltek.

 

Itt tart tehát jelenleg az egységesülési folyamat. Az elkövetkező napokban a pártok elnökségei tárgyalják meg a fejleményeket, és készítenek stratégiát a következő fordulóra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.