Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Maroš Žilinka főügyész szerint a SzK Közegészségügyi Hivatala két rendeletével is törvényt sértett. Az egyik, a 2020. december 27-i keltezésű rendelet lehetővé tette a parlament képviselőinek a törvényhozás ülésén való részvételt annak ellenére, hogy többen koronavírus-fertőzöttek voltak, vagy elsődleges kontaktszemélyek voltak.

 

A másik kritizált rendelet 2021. január 10-én mentességet adott a kötelező elkülönítés és karantén alól egyes kiválasztott személyeknek.

 

A decemberi rendelet azzal a nem épp szokványos parlamenti üléssel függ össze, amikor a fertőzött képviselők fólia alatt, különleges higiéniai intézkedések mellett szavaztak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról.

 

  hirdetes_300x300   

A másik rendelet az „egyéni elbírás” alá esőknek, tehát az államfőnek, a minisztereknek, kormánytagoknak, parlamenti képviselőknek és a főügyésznek adott mentessége a kötelező karantén alól víruspozitív teszt esetén is, amennyiben munkájuktól való távolmaradásukkal „veszélyeztetve lenn az állam működése és a rendkívüli feladatok teljesítése”. A mentességet élvezőknek csak szigorúbb megelőző intézkedéseket kellett betartaniuk. Az egyéni elbírálás alá törvény szerint nem csak a törvényhozás és a végrehajtói szervek tagjai tartoznak, hanem az egészségügyi dolgozók, az energiaellátást biztosító üzemek, közművek alkalmazottai is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!