Nyitókép forrása: youtube/HN

 

Mivel a január 18-26. között zajló országos szűrőtesztelés adatai csak fokozatosan érkeztek be, megint módosult a “jobb” és “rosszabb” járások listája. Pozsony a legutóbb említett 1,01 százalékos pozitivitás helyett valójában 1,3 százalékosat produkált, ahogy a Nyitrai járás is.

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter jelezte, hogy gyanús volt, hogy Pozsony és Nyitra kilógott a sorból a környező járások közül. Ugyanakkor elmondta, indítványozni fogja, hogy a főváros és a Nyitrai járás mentesüljön a kötelező tesztelés alól most hétvégén, mert ezeket az adatokat csak ma hozták nyilvánosságra. Így itt a lakosság február 3-tól nem csak negatív teszt ellenében hagyhatja el otthonát.

 

Pozsonyt és Niytrát az Alsókubíni és a Liptószentmiklósi járások váltják a “jobbik” listán.

 

 hirdetes_400x285  

Krajčí a pozitivitás kapcsán megjegyezte, “úgy tűnik, hogy azok a régiók, amelyek annakidején csak egy teszten mentek keresztül, most rosszabbul teljesítenek”. Az esetleges újabb, egész országra kiterjedő szűrőtesztelést firtató újságírói kérdésre Krajčí elmondta, hogy erről “már nem így akarnak kommunikálni”, valamelyest kerülve a választ elmondta, hogy jobban örülnének, ha minél több járásban enyhülne a járványhelyzet, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a covid-automata/covid-szemafor alapján előre meghatározott esetekben negatív teszttel kell rendelkeznie – például fekete besorolás esetében a munkába járáshoz is tesztre lenne szükség.

 

Forrása: youtube/HN

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!