Nyitókép: slovenskoproticovidu/reprofotó

 

Az egészségügyi tárca elindította a Vakcina szabadság (Vakcína je sloboda) névre keresztelt oltásnépszerűsítő kampányát. A slovenskoproticovidu.sk weboldalon több mint 40 az oltással, vakcinával, kedvezményekkel és mellékhatásokkal kapcsolatos kérdésre ad választ. Egyúttal bemutatja azokat a személyeket, akik bekapcsolódtak az oltásnépszerűsítő kampányba.

 

A tárca elmondása szerint a Vakcina szabadság kampány és a győzelem szimbóluma („V”) azt az üzenetet hordozza magában, ami a rendkívüli történelmi pillanatokban egyesítette az embereket.

 

 hirdetes_810x300  

„A szlovák történelemben ennek köszönhetően sikerült a múltba kísérnünk a kommunizmust és üdvözölnünk a demokráciát. Bízom benne, hogy ennek az egyesített erőnek a segítségével sikerül győzedelmeskednünk a koronavírus és a COVID-19 betegség felett, és ismét visszakapjuk a korlátozások nélküli szabad életet”

 

– jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter.

 

A slovenskoproticovidu.sk weboldal neve egyben egy felhívás is arra, hogy a társadalom egyesüljön és együtt vegye fel a harcot a közös ellenség ellen.

 

„A weboldal eligazítást kínál az oltással kapcsolatban, így a polgárok a szakemberek, közegészségügyi dolgozók, infektológusok és epidemiológusok által igazolt tények alapján dönthetnek az oltás beadatásáról”

 

– magyarázta az egészségügyi tárca. A honlap egyúttal teret fog biztosítani azoknak az országszerte elismert személyiségek véleményének, akik bekapcsolódtak az oltási kampány támogatásába.

 

A Vakcina szabadság kampányt népszerűsítő személyiségek közé tartozik Zuzana Čaputová, Vladimír Krčméry, Viliam Dobiáš, Kamila Magálová, Elena Vacvalová, Renáta Názlerová, Adela Vinczeová, Daniel Hevier, Ondrej Kandráč, Matej Tóth és Marek Hamšík.

 

 

A minisztérium az információs kampány következő fázisában a lakosság konkrét csoportjaira szeretne összpontosítani, jelenleg az idősekre és a rizikós diagnózisú személyekre. Az együttműködés kialakítása érdekében fokozatosan meg fogja szólítani a nonprofit szervezeteket és az érdekvédelmi csoportokat.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.