Nyitókép forrása: pixabay.com

 

Az elmúlt napok szokatlan felmelegedése után ismét fagypont körülire süllyed országszerte a hőmérséklet. Az ország legnagyobb részén felhős, borult időre kell számítani, északon napközben felszakadozhat a hőmérséklet, Nyugat- és Dél-Szlovákia déli részein elvétve enyhe havazás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A déli járásokban a túlnyomóan északkeleti szél helyenként megélénkülhet (20 km/óra).

 

Késő este és hétfőre virradó éjjel kemény fagyokra kell számítani, a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú riasztást adott ki többek között a Rimaszombati, Nagyrőcei és Kassa vidéki járásokra, itt -15 és -19 fokos farkasordító hidegre is lehet számítani vasárnap este 23 órától hétfő reggel hétig. Még ennél is hidegebb lesz a Rozsnyói járásban, ahol másodfokú riasztás lesz érvényben -20 és -25 fok közötti fagyok miatt.

 

Napközben Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban és Léván 2, Nagykürtösön, Rimaszombatban, Rozsnyón és Királyhelmecen 0, Kassán -2, Nagymihályon pedig -1 fok várható.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!