Nyitókép forrása: facebook.com/MZ SR

 

Az Egészségügyi Minisztérium friss Facebook-bejegyzésével cáfolja azokat a feltételezéseket, melyek szerint egy besztercebányai hivatalban dolgozó 56 éves nő halálát a koronavírus okozta vakcina okozta.

 

A minisztérium szerint nem erről van szó. A hölgy január 8-án azért kapta meg a Pfizer oltóanyagának első adagját, mert állandó kapcsolatban volt az egyik szociális otthon bennlakóival. Később azonban elkapta a koronavírust, majd január 27-én belehalt a fertőzésbe.

 

Az egészségügyi tárca hangsúlyozza, hogy a Pfizer-BioNTech vakcinájának első adagja után csak 52 százalékos eséllyel alakul ki védettség, ezért a kórt az első oltás után nagy eséllyel el lehet kapni. Csak a második oltást követően nő a védettség valószínűsége 95 százalékra.

 

 hirdetes_810x300  

A boncolás sem mutatott ki összefüggést a vakcina és a halál oka között. A minisztérium egyébként követi és nyilván tartja a jelentkező mellékhatásokat.

 

Szlovákiában eddig közel 143 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni vakcinát (legalább az első adagot), és 26 esetben fordult elő súlyos reakció (többnyire anafilaxiás sokk), egy esetben pedig vakcinával kapcsolatba hozott halálesetre – amelynél súlyos krónikus beteg kapta meg az oltóanyagot.

 

ZAMESTNANKYŇA MESTSKÉHO ÚRADU V BANSKEJ BYSTRICI NEZOMRELA KVÔLI OČKOVANIU, MALA COVID-19

Jedným z najčastejších typov…

Közzétette: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky – 2021. február 2., kedd

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!