Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

A mai járványügyi bizottság ülését követően Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes adott előzetes tájékoztatást a legfontosabb programpontokról.

 

A vázolt elképzelések egyelőre még csak szakértői szinten kerültek megtárgyalásra. Az egyes járványügyi intézkedések szigorítását, illetve könnyítését a ma 18.00 órakor kezdődő kormányülésen, illetve a február 3-i koalíciós tanács ülésén fogják véglegesíteni.

 

Fekete fázis és vállalatok működése

  hirdetes_300x300   

 

Remišová elmondta, hogy a cégek, vállalatok a fekete fázisban is működhetnek majd, amennyiben előtte letesztelik az alkalmazottakat. A fekete fázis így lényegében a vörös fázisnak fog megfelelni a vállalatok esetében.

 

Az eredeti Covid-automata értelmében fekete fázisban csak a kritikus infrastruktúrát ellátó vállalatok működhetnének.

 

Iskolanyitás

 

A járványügyi bizottságon a Za ľudí és az SaS részéről is prioritásként fogalmazódott meg az iskolanyitás. Remišová szerint, amennyiben a kormány is jóváhagyja, február 8-tól újra megnyílnak az óvodák, illetve az iskolák alsó tagozatai.

 

„A felső tagozat és a középiskolások is már fél éve nem járnak iskolába, az ő visszatérésük is prioritás,“

 

– mondta a politikus.

 

Gröhling átvitte: február 8-tól megnyílhatnak az óvodák, és az alsótagozatosok is visszatérhetnek az iskolába

 

Covid-automata

 

Egyetértés alakult ki arra vonatkozóan is, hogy a Covid-automata (ez a rendelkezések miatt fontos) rendszeresen át lesz értékelve, mert a járványügyi helyzet is dinamikusan változik. Jelen van az országban a jóval fertőzőbb és gyorsabban terjedő brit mutáció, amiről novemberben, amikor a Covid-automata készült, még nem volt tudomásunk.

 

Mi az a Covid-automata? Hogyan fog működni és milyen szigorítások lesznek érvényben?

 

Remišová szerint fontos szempont, hogy az egyes intézkedések bevezetése előtt az önkormányzatoknak is időt kell adni arra, hogy felkészüljenek a további működésre.

 

A további várható módosítások a szájmaszk viselést és a határrezsimet fogják érinteni. Ezek részleteiről, amint hivatalossá válnak, beszámolunk olvasóinknak.

 

Frissítve:

 

Hivatalos! Iskolanyitás a szülők kötelező letesztelése mellett – Íme, a részletek

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.