Nyitókép: Shutterstock

 

Az Ivermektin gyógyszer használata Szlovákiában orvosi recepthez kötött. Az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) felhívta a figyelmet arra, hogy a természetes személyek nem rendelhetik meg a gyógyszert külföldről öngyógyítás céljából, ugyanis a vámon lefoglalják.

 

Az Ivermektin szlovákiai regisztrációja után az egészségügyi minisztérium a kórházi és az ambuláns használatára adott engedélyt.

 

 hirdetes_810x300  

„Az engedély nem azt jelenti, hogy a természetes személyek öngyógyítás céljából megrendelhetik a gyógyszert. Az egészségügyi tárca jóváhagyása alapján behozott gyógyszereket engedélyezett társaságokon keresztül szállítják be, akiknek jogosultságuk van a készítmények kezelésére”

 

– magyarázta a ŠÚKL.

 

Az egészségügyi tárca jóváhagyta az Ivermektin gyógyszer használatát a koronavírus gyógyítására

 

Amennyiben valaki Ivermektint hozat be az országba, a vámhatóság tájékoztatja az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatalt.

 

„Az utóbbi hetekben a hivatalnak szokatlanul sok olyan csomaggal kellett foglalkoznia, amelyek Ivermektint tartalmaztak, és a természetes személyék rendelték saját szükségleteikre. Az ilyen ismeretlen eredetű gyógyszerek esetében az állami hivatal nem tudja garantálni a minőséget, a hatékonyságot és a biztonságot. Ezeket a csomagokat lefoglaljuk, így a gyógyszerek nem jutnak el a természetes személyekhez”

 

– magyarázta a hivatal.

 

Az egészségügyi tárca január végén hagyta jóvá az Ivermektint a koronavírus gyógyítására. A gyógyszer terápiás alkalmazását egyelőre fél évre engedélyezték Szlovákiában. A tárca szerint egy parazitaellenes gyógyszerről van szó, aminek nagyon erős vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatása van.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!