Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) kommandósai Peter Žiga egykori smeres gazdasági miniszter cégénél, a Taper vállalatnál razziázik a pozsonyi Aston hotelben – írja az Aktuality.sk.

 

A jelenleg a Pellegrini-féle Hlasban politizáló parlamenti képviselő Taper nevű cége egy családi vállalkozás, amelyet Žiga 2006-tól vezet. A Smer csillagának felívelésével párhuzamosan a cég az ország legnagyobb nyersfakereskedőjévé nőtte ki magát.

 

A sajtó figyelmét először 2017-ben keltette fel, amikor egy állami ellenőrzés visszásságokat tárt fel a cég könyvelésében. A legnagyobb botrány Žiga második minisztersége idején robbant ki, mikor áfacsalás gyanúja miatt adóellenőrzés zajlott a vállalatnál. Az történt ugyanis, hogy a Taperen érintésével nagymennyiségű nyersfa került Csehországba értékesítésre, amire a cég áfavisszaigénylést adott be. Az adóhivatal fiktívnek minősítette az ügyletet, a botrányt pedig büntetőeljárás is követte, ami azonban elakadt, mert Dušan Kováčik akkori speciális ügyész – aki ma már korrupció és az igazságszolgáltatás kvázi áruba bocsátása miatt börtönben van – leállította.

 

 hirdetes_400x285  

További részletek alábbi cikkünkben:

 

Gyanús fakitermelési és adócsalási ügyletek, problémás rokonok – kicsoda a NAKA által megvádolt Peter Žiga

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.