Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

Andrej Danko, a parlamenten kívül SNS elnöke segítő kezet nyújt Igor Matovič kormányfőnek és Marek Krajčí egészségügyi miniszternek az orosz Szputnyik V vakcina beszerzésével kapcsolatban. A parlamenten kívüli Szlovákia Kommunista Pártja is felszólította a kormányt, hogy a lehető leghamarabb fogadjon el óvintézkedést az orosz koronavírus-vakcina beszerzésével kapcsolatban.

 

„Biztos vagyok benne, hogy a jó kapcsolatainkat fel tudjuk használni, és Szlovákia lesz az egyik első európai ország, amelyiknek hozzáférése lesz a Szputnyik oltóanyaghoz. Minden a jelenlegi kormányon múlik”

 

– mondta Danko.

 hirdetes_400x285  

 

Szlovákia Kommunista Pártja azt kéri a kormánytól, hogy tegye lehetővé a polgároknak a vakcinák közüli választást. A parlamenten kívüli párt szerint a fő cél az, hogy a betegség előfordulása csökkenjen, a polgárok pedig biztonságban érezzék magukat.

 

Az egészségügyi miniszter szerint a tárca engedélyt adhat egy olyan vakcina használatára is, amit az Európai Gyógyszerügynökség még nem hagyott jóvá – ilyen az orosz Szputnyik vakcina is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.