Nyitókép: TASR

 

A kormány pénteken addig fog tárgyalni, amíg nem születik közös döntés – jelentette ki a közösségi oldalán Igor Matovič kormányfő, aki a 10.00 órakor kezdődő online tárgyaláson nem fog részt venni.

 

A kabinetnek az iskolanyitásról és a Covid-automatán belüli óvintézkedések végleges formájáról kellene megegyeznie.

 

 hirdetes_400x285  

„Elegem van a populista játékokból, ezért úgy döntöttem, hogy az egyezség létrehozásánál most inkább nem leszek jelen annak érdekében, hogy az minél előbb megszülessen. És elsősorban azért, hogy az emberek ne úgy tekintsenek erre az egyezségre, mint az én döntésemre, hanem úgy, mint az egész koalíció döntésére”

 

– magyarázta Matovič.

 

A kormányfő bejegyzésében arra is rámutatott, hogy decemberben az összes koalíciós párt minisztere megszavazta a Covid-automatát, sőt, a február 8-ai elindításával kapcsolatban is egyezségre jutottak. Azonban a Covid-automata végső formájával kapcsolatos egyezséget még Matovič párizsi útja előtt le kellett volna zárni.

 

„A végső döntés még mindig nem született meg, amivel teljesen feleslegesen stresszeljük az önkormányzatokat. Arra kértem Eduard Heger miniszterelnök-helyettest, hogy ismét hívja össze a kormányt azzal, hogy amíg a közös döntés nem kerül elfogadásra, addig a kormányülés nem fog véget érni”

 

– hangsúlyozta Matovič.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!