Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A kormány pénteki (február 5.) ülésén a következőképp határozott: minden járásban a munkába járáshoz negatív tesztre lesz szükség. Különbség csak a tesztelés gyakoriságában lesz.

 

A tesztek érvényessége a járások besorolásának függvényében változik, mégpedig  következőképpen:

 

  • a fekete és bordó besorolású járásokban (50 ilyen járás van, 7-es és 6-os veszélyességi szint) a munkába járáshoz 7 napnál nem régebbi negatív tesztre lesz szükség;
  • a mi térképünkön világos piros színnel jelölt járásokban (5-ös veszélyességi szint) 14 napnál nem régebbi teszt is elég;
  • jelenleg csak a Nagykürtösi járás tartozik azon járások közé (4-es veszélyességi besorolás), ahol a munkavégzéshez 21 napnál nem régebbi teszt is elegendő.

 

 hirdetes_810x300  

 

Ez a felosztás és a tesztek lejárata csak a munkába járásra vonatkozik, a többi korlátozás feltétele többé-kevésbé marad. Egy kivétel példaként: a vörös (a mi térképünkön halványpiros, 5-ös vagy jobb besorolású) járásokban hétnaposnál nem régebbi teszttel járáson kívüli természetjárás is engedélyezett.

 

Ugyanakkor  a fekete besorolású járásokban nem nyithatnak ki az iskolák. 

 

 

 

A fenti térkép ellenére a covid-automata még az egész országot a legsúlyosabb, fekete veszélyességi szintbe sorolja. Hogy mi a különbség, azt alábbi cikkünkből tudhatja meg:

 

Térképre tettük: mit mutat a COVID-szemafor, és mit a COVID-automata?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.