A dunaszerdahelyi regionális közegészségügy szerint az iskolanyitás csak rontana a járás helyzetén - Körkép.sk
Ágota, Ingrid
  • HUF: 388.84
  • USD: 1.08
  • -3 °C
  • 1 °C
Belföld

A dunaszerdahelyi regionális közegészségügy szerint az iskolanyitás csak rontana a járás helyzetén

Súlyosbodik a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban

Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A Dunaszerdahelyi járás eddig is elég rossz járványmutatókat produkált, a trend ráadásul továbbra is negatív irányba mutat. A pénteken PCR-teszttel azonosított új fertőzöttek száma Pozsony és Kassa után itt volt a legmagasabb.

 

A Körkép.sk információi szerint azonban ez csak a jéghegy csúcsa: a hétnapos incidencia szint (100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma) alapján “kritikusnak” minősített 28 járásból a Dunaszerdahelyi az első, vagyis a legrosszabb helyezést érte el.

 

Az elmúlt két hétben közel 3000 új fertőzöttet azonosítottak, ami a korábbi hetek összehasonlításából bő 20 százalékkal több. Az általunk kapott információk szerint elsősorban családon belül terjed a kór, közel 100 ilyen eset van, illetve a munkahelyeken is nagyban terjed a járvány. Járvány szempontjából több helyen alakult ki “forró pont”, a dunaszerdahelyi Karcsai úton kívül Légen, Várkonyon (egy cégnél) és Nyárasdon.

 

SJE Nyílt nap

Úgy tudjuk, a Regionális Közegészségügyi Hivatal álláspontja, hogy az iskolák tervezett újranyitása ronthat a jelenlegi rossz járványhelyzeten az egész járásban. 

 

Elvileg, a kormány pénteki döntése alapján a kilenc fekete besorolású járáson kívül mindenhol megnyithatók az iskolák. Ám a hetes fokozatú skálán feketénél csak eggyel jobb bordó színű járásokban a regionális közegészségügy dönthet úgy, hogy nem engedi megnyitni az iskolákat a járás területén.

 

Térképre tettük: Mutatjuk, legfeljebb milyen régi lehet a negatív teszt az egyes járásokban

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket