Nyitókép: reprofoto (Markíza-live)

 

Richard Sulík (SaS) a Markíza televízió vasárnapi vitaműsorában kiállt az üzletek megnyitása mellett, bár a járványügyi szakértők határozottan elleneznek bármilyen könnyítést.

 

Sulík szerint nem volna szabad csak az epidemiológusokra hagyni a döntést a nyitásról vagy a lezárásról. Az SaS elnöke úgy látja, hogy az egyszerű embereket is be kellene vonni a döntésbe. Megismételte, hogy az üzleteket is ki lehetne nyitni hét napos negatív antivírusteszt feltétele mellett.

 

„Nem dönthetnek csak az epidemiológusok arról, hogy mi legyen. Szükség van a szociológusok, közgazdászok véleményére,”

 

 hirdetes_400x285  

– jelentette ki a jóváhagyott Covid-automata margójára.

 

Juraj Blanár (Smer) a műsorban emlékeztetett arra, hogy az SaS sürgette a mielőbbi iskolanyitást, melyet végül a városok és falvak többsége elutasított.

 

„Nem oldották meg azt sem, hogy hogyan lesz kifizetve az ún. járványügyi OČR,”

 

– figyelmeztetett.

 

A műsorvezető kérdésére, hogy a Smer mit csinálna másként, nem tudott válaszolni. Annyit mondott csak, hogy kevesebbet veszekednének és hallgatnának a szakértőkre. „Biztosan elleneznénk az országos tesztelést is“ – tette hozzá.

 

Sulík a műsorban nem tudott választ adni arra, mikor sikerül az iskolásokra nézve kevésbé érzékeny tesztelés-formát bebiztosítani. A műsorvezető kérdésére, hogy ő maga kommunikált-e már akár egyetlen népszerűtlen intézkedést is, ami miatt folyamatosan kritizálják Matovičot, Sulík úgy reagált, hogy „ne hozzon rossz döntéseket.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.